Markt decor Kermis

kermis1In de raadsvergadering van 26 november 2009 is Stadsbelangen niet akkoord gegaan met het voorstel van het college om de kermis in 2011 te verplaatsen naar het
Lym  & Cultuur terrein. Het college wil een nieuw soort kermis, maar hoe of wat en vooral of daar behoefte aan is, was onvoldoende onderzocht. Wel werd duidelijk, dat het verplaatsen van de kermis de komende jaren de gemeenschap meer geld kost, er geen adequate parkeervoorzieningen bij Lym & Cultuur zijn en de veiligheid onvoldoende was geregeld. Daarnaast zien de kermisexploitanten niets in dit plan.

Redenen genoeg om niet akkoord te gaan met dit voorstel. Daar komt bij, dat de markt al jarenlang het decor is van de kermis. De kermisexploitanten zelf zijn ook niet enthousiast over het voorstel.  De heer J. Boots, directeur van De Nederlandse Kermis Bond NKB, schreef ons oa. (citaat): ‘ Onder verwijzing naar onze reactie laten wij hierbij weten dat een verplaatsing van de najaarskermis voor zowel het kermisvierend publiek als de kermisexploitanten zeer nadelig is.’

Dat de kermis een fors geluid produceert is bekend. Stadsbelangen kan zich voorstellen, dat bewoners en ondernemers zich daar aan irriteren. Daarom zouden daarover aanvullende afspraken moeten worden gemaakt tussen de gemeente en de kermisexploitanten.

Stadsbelangen staat best open voor een nieuw soort kermis. Ook als dat wordt  gehouden op het Lym & Cultuur terrein. Maar dan moet er eerst meer duidelijkheid komen over wat je dan precies wilt en niet de kermis wegjagen van de markt en de gemeenschap de komende jaren met hogere kosten opzadelen.

Stadsbelangen-Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.