Stadspartijen ondertekenen intentieverklaring!

Vanavond vond op de markt in Delft een markante gebeurtenis plaats in de historie van de Delftse lokale politiek. De Groep Stoelinga en Stadsbelangen Delft ondertekenden een intentieverklaring om samen als één grote lokale stadspartij deel te gaan nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. De ambitie is duidelijk, namelijk:

Door het samenvoegen van twee partijen tot één lokale politieke stadspartij een positie te verwerven, die mogelijkheden biedt om de grootste partij van Delft te worden en daardoor een leidende rol te kunnen vervullen bij toekomstige coalitievorming.’

Het is hoog tijd dat het blok van Groen Links, D66, STIP en PvdA, die sinds 1998 de basis vormen van diverse coalities, eindelijk eens wordt doorbroken. Het is voor een stad niet goed dat steeds dezelfde partijen zo lange periode uitmaken wat er in onze stad gebeurt. Dat moet een keer veranderen.


Daarom is het belangrijk dat beide partijen over hun schaduw zijn gestapt en het lef hebben om samen te werken aan de vorming van een grote lokale stadspartij. Vanaf september 2020 zullen beide fracties starten met een gezamenlijk fractieoverleg. De komende periode zal een werkgroep vanuit beide partijen verder uitwerking geven aan diverse thema’s en andere zaken die geregeld moeten worden. Hierbij krijgen onze inwoners prioriteit en een prominente rol, want zij zijn belangrijk en vormen onze mooie stad!

Theodor van der Lans en Aad Meuleman hebben vanuit hun rol namens de Groep Stoelinga en Stadsbelangen Delft deze intentieverklaring co-gesigneerd.


Groep Stoelinga en bestuur en fractie Stadsbelangen Delft

2 comments

  1. Willy Wijnmaalen schreef:

    Gefeliciteerd met deze stap!

  2. Koos den Haan schreef:

    Gefeliciteerd, het gezond verstand heeft gezegevierd, nu verder bouwen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.