Betrokkenheid bewoners Wippolder

TUwijk (2)In een brief aan het college vraagt de bewonersorganisatie Wippolder Zuid betrokken en op de hoogte gehouden te willen worden over het mogelijk invoeren van betaald parkeren op de campus van het TU gebied. Dit naar aanleiding van een artikel in het AD van dinsdag 29 juni jl.

De TU is volgend jaar van plan betaald parkeren in te voeren op de campus van het TU gebied. De bewonersorganisatie is het met de wethouder eens dat dit voornemen van de TU eerst goed besproken moet worden, omdat ook zij verwacht dat het invoeren van betaald parkeren op de campus zal leiden tot parkeeroverlast in de omliggende wijken. Vooral in de Wippolder waar op dit moment geen sprake is van parkeeroverlast.

De bewonersorganisatie gaat ervan uit dat de wethouder de belangen van de wijken rond het TU gebied meeneemt in de gesprekken met de TU. Men wil ook dat het voornemen van de TU vooraf met de bewoners wordt afgestemd. Men vreest dat de TU een ‘eigen dorp’ binnen onze stad aan het creëren is met een eigen regiem. In ieder geval willen de bewoners in de omliggende wijken hiervan geen nadeel ondervinden.

Stadsbelangen vindt de oproep van de bewonersorganisatie aan het college terecht. Niet alleen de TU, maar zeker ook de bewoners in de omliggende wijken zijn een belangrijke partij als het gaat om het voornemen van de TU betaald parkeren in te voeren op hun gebied.

Fractie Stadsbelangen Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.