College zet raad buitenspel

stadskantoorMet verbazing heeft Stadsbelangen kennis genomen van het persbericht van het college over de volgende fase en ontwikkeling van het nieuwe stadskantoor met stationshal. 

Het college van Delft is akkoord gegaan met de uitkomsten van de toets van het definitieve ontwerp voor het nieuwe stadskantoor in het Spoorzonegebied. Hierdoor kan de volgende fase van start gaan in de ontwikkeling van dit gebouw.

Het college heeft recentelijk een brief naar de raad gestuurd, waarin zij diverse varianten heeft beschreven over het stadskantoor. Dit in verband met suggesties vanuit diverse fracties om kritisch te bezien of in het kader van noodzakelijke bezuinigingen doorgegaan moet worden met het voornemen het Nieuwe Stadskantoor te gaan bouwen. Of wellicht te bezien of de bouw goedkoper kan.

Hoewel het college al heeft aangegeven door te willen gaan, met enige nuance, met de plannen voor het bouwen van een nieuw stadskantoor, heeft de raad besloten de brief van het college te bespreken in de commissie SVR van 11 november as. Mogelijk komt hierna nog een afrondend debat in de raadsvergadering van eind november 2010.

Het persbericht van het college geeft in feite aan, dat het college niet geinteresseerd is in wat er leeft bij een aantal fracties in de gemeenteraad. In dat kader moet afgevraagd worden of de gemeenteraad nog wel geinteresseerd moet zijn in dit college. Van een fatsoenlijk college had verwacht mogen worden, dat men eerst de discussie van
11 november had afgewacht alvorens met bedoeld persbericht naar buiten te komen.

Stadsbelangen zal deze kwestie bij de tweede termijn as donderdag in het kader van de Programmabegroting
2011-2014 aan de orde stellen.

Fractie Stadsbelangen Delft  

     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.