Webcolumn ‘Slachtoffer’

SIBmannekeIk had mij al maanden geleden voorgenomen niet meer schriftelijk te reageren op stommiteiten en op uitspraken van de leden van het Delftse College van Burgemeester en Wethouders. En dat is mij aardig gelukt. Tot de laatste weken en vooral tot het verschijnen van de bijlage van de PvdA in Delft op Zondag van afgelopen weekeinde. 

In deze bijlage stelt de Prez, de huidige wethouder en als raadslid een man die menig voormalig wethouder stevig heeft bekritiseerd, ‘Je zal maar wethouder zijn’. Wat is dit kinderachtig om op het moment, dat je zelf de beslissingen moet gaan nemen een uitspraak van iemand over te nemen en daardoor de rol van slachtoffer gaat spelen. 

Gelukkig stelt hij ook, dat hij voor alle Delftenaren de best mogelijke keuze moet maken en dat deze keuze voor hem dan nadrukkelijk voor het behouden van de vrijwilligers en de activiteiten zal zijn. Perfect. Ik hoop dat hij hiermee zijn collega’s kan overtuigen. 

Mijn vroegere moeder in de Gemeenteraad, mevrouw Bolten, legde mij altijd uit hoe en wat ik moest doen. Dus dat zal zij heden, wellicht nu als status van grootmoeder, haar collega de Prez ook wel uitleggen, terwijl ik van zijn andere collega, de falende en blunderende wethouder Junius (gang van zaken rond het Nieuwe Kantoor en sluiting filiaal  Tanthof bibliotheek), ook niet veel steun verwacht. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken, dat zij ook met de gedachte van Raimond de Prez rondloopt, althans voor wat betreft het wethouderschap. 

Dan resteert mijn hoop op D’66 en STIP. In mijn ogen stille getuigen in het proces van bezuinigingen. En ‘last but not least’ de eerste burger van Delft, Bas Verkerk, waarvan ik de indruk heb, dat hij sympathieker kan zijn dan vele burgers over hem in gedachten hebben en daardoor het College zou kunnen redden van een stedelijke (financiële) ondergang  van Delft. 

Je zal maar Burger van Delft zijn. Ben je dan ook slachtoffer? 

Aad Bonthuis
Delft 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.