Wederom gezichtsverlies Verkerk

De gemeente noemde het vonnis inzake café Sport ‘onverwacht’ en  ‘een tegenslag in de strijd tegen drugs.’ Stadsbelangen-Delft heeft van het begin af aan gevonden, dat de opgelegde bestuurlijke maatregel tegen de uitbaters van café Sport, volgens burgemeester Verkerk geen straf, onterecht was. In de strijd tegen handel en verkoop van harddrugs moeten daders worden gepakt en gestraft.   

De strijd tegen harddrugs los je niet op door ondernemers te straffen, die niets hebben gedaan. Want uit alle correspondentie bleek duidelijk dat de uitbaters van café Sport zelf geen verdachten waren en direct  maatregelen hadden genomen toen zij geïnformeerd werden over de  drugshandel die vanuit hun zaak zou hebben plaatsgevonden.   

Volgens onze fractie moet je mensen belonen die meehelpen om de  handel en verkoop van harddrugs tegen te gaan en niet “straffen”  (bestuurlijke maatregel) met vier maanden geen inkomsten. Dat leg je  niemand uit. Stadsbelangen heeft Verkerk hier tijdens de commissievergadering van 5 februari jl. nadrukkelijk op gewezen.   

De aanpak tegen harddrugs vraagt om consistent beleid met consistente  maatregelen. Dat heeft Verkerk nagelaten in deze kwestie. Zeker als je de maatregel tegen café Sport afzet tegen zijn “politieke draai” inzake  buurthuis de Wending. Uiteraard is onze fractie benieuwd naar de motivatie  van de rechter, maar Verkerk heeft wederom gezichtverlies geleden door  zijn starre houding in deze kwestie. Juist die starre houding en de verkeerde aanpak (geen samenwerking zoeken met de Delftse horeca) is de oorzaak van de door de gemeente  genoemde tegenslag voor de strijd tegen harddrugs.

Niet de uitspraak  van de rechter. Stadsbelangen roept zowel de Delftse horeca als Verkerk op de contacten met elkaar te herstellen. De strijd tegen de harddrugs win je alleen als je gezamenlijk optrekt. Ondertussen zou het aan te  bevelen  zijn alsVerkerk bij zichzelf te raden gaat met de vraag of er voor hem  nog  toekomst is in Delft.    Fractie Stadsbelangen-Delft  Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.