College zinkt in eigen trots

Stadsbelangen heeft met gefronste wenkbrauwen kennis genomen van  de zelfgenoegzaamheid van het college zoals beschreven in een stuk  dat de geschiedenis in zal gaan onder de titel: Kadernota 2009-2012. Uiteraard heeft onze fractie er geen moeite mee als het college zaken beschrijft die goed gaan, maar met vrijwel geen woord reppen over de vele zaken die dit college niet onder de knie heeft, gaat ons toch een  brug te ver. Dan ben je redelijk ver gezonken in je eigen trots.   

Van het warmtebedrijf wat in dit stuk over wordt genoemd, is nog  niets zeker. Voorlopig was de conclusie teleurstelling over wat het college met dit onderwerp tot nu toe heeft bereikt. Bereikbaarheid met  tram en fiets staan hoog in het vaandel, schrijft het college. Men had ook kunnen schrijven: “We proberen zoveel mogelijk de auto’s te weren door gebruik van pollers”. De ondernemers in de binnenstad willen nu  eindelijk eens actie om de problemen opgelost te zien, maar het college blijft volharden in praatsessies.   

Vanuit het oogpunt van veiligheid is er een roep om sterkere handhaving. Maar zolang partijen als de PvdA, Groen Links en STIP zich verzetten om noodzakelijke instrumenten (cameratoezicht) te mogen inzetten, zal  het alleen bij roepen blijven, zo vrezen wij. Overigens hebben wij met  een college te maken dat handhaving naar willekeur toepast. Delft werkt mee aan de landschapsontwikkeling in het recreatiegebied  Midden-Delfland. Wij willen dat het college zich keihard blijft inzetten tegen realisatie van de bovengrondse hoogspanningskabel. Het blijft voor onze fractie onbegrijpelijk hoe politiek
Den Haag op dit punt blijft  volharden in het in stand houden van de kloof tussen burger en politiek.   

Het college is blij met de cultuurvisie. Een praatstuk dat werd vastgesteld,  maar waarbij nog veel zaken moeten worden uitgewerkt. Men schrijft dat de geplande ruimte voor nieuw beleid van 1 miljoen niet helemaal wordt gehaald als gevolg landelijke ontwikkelingen die een niet al te rooskleurig beeld  laten zien. Waar het college op doelt, wordt niet vermeld. Er moet vreemd  vermogen worden aangetrokken, maar wederom schrijft het college niet om  hoeveel vreemd vermogen het dan gaat. De budgetten voor tramlijn 19 zijn  ontoereikend, maar hoeveel blijft vaag?   

Onze conclusie is, dat deze kadernota een beeld geeft van een college dat  trots is op zichzelf, ambities heeft, moeite heeft om de huidige problemen onder de knie te krijgen, maar daarover zwijgt en vervolgens de trieste  mededeling doet dat er geen geld is. Wordt vervolg.  Fractie Stadsbelangen-Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.