Mixed parkeren binnenstad?

parkerenWethouder Junius heeft gesprekken gevoerd met bewonersverenigingen en ondernemers in de binnenstad over plannen met betrekking tot het parkeerbeleid in de binnenstad. Een mooi ‘begin’. 

Wij ontvingen van de bewonersverenigingen en ondernemers in de binnenstad van Delft een brief dat zij niets zien in het voorgestelde beleid. Dit omdat Invoeren van mixed parkeren in hun ogen juist leidt tot ongewenste toename van het aantal auto’s in de binnenstad met bijbehorend zoekverkeer. Men vindt dat dit haaks staat op het ingezette beleid om het aantal auto’s in de binnenstad te verminderen.

Daarnaast vrezen bewoners en ondernemers dat met het invoeren van mixed parkeren de toch al grote parkeerdruk op de vergunninghoudersplaatsen onacceptabel zal toenemen. Eind vorig jaar hebben de gezamenlijke bewonersverenigingen van de Delftse binnenstad de wethouder een rapport aangeboden met hun bevindingen t.a.v. parkeerdruk. In dit rapport hebben zij in samenspraak met de ondernemersvereniging binnenstad een aantal aanbevelingen gedaan om het parkeren in de binnenstad beter te faciliteren.

Uit de reactie van de bewoners en ondernemers maakt onze fractie op, dat de wethouder wel gesprekken heeft gevoerd en geluisterd, maar vervolgens weinig heeft gedaan met de aangeboden aanbevelingen. De vraag is ook of het invoeren van mixed parkeren in de binnenstad leidt tot meer bezetting van de parkeergarages.

De parkeerdiscussie (herijking parkeerbeleid) krijgt op korte termijn een vervolg in de raad. Om beleid succesvol te laten zijn, is draagvlak hiervoor onontbeerlijk. In ieder geval adviseert Stadsbelangen de wethouder nog eens goed te kijken naar de aanbevelingen van de bewoners en ondernemers in de binnenstad. Het zou een gemiste kans zijn om hieraan voorbij te gaan.

Fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.