Faalt buurt- en wijkwerk?

LoermeeuwInmiddels hebben wij gesproken met een bewoonster die zich al geruime tijd inzet om tot een oplossing voor dit probleem te komen. Voor zover wij hebben begrepen, hebben er diverse activiteiten plaatsgevonden, zoals inschakelen wijkagent, wij coördinator, politie, TOR, woningbouw vereniging en ook de gemeente zelf. Dit heeft geleid tot een aantal mediation gesprekken, die uiteindelijk niet tot een oplossing hebben geleid.

Aan  het college van Burgemeester en Wethouders

Delft, 12 juli 2012

Betreft: voeren meeuwen Scholeksterpad

Geacht college,

Vanuit de pers (bron Delftse Post) vernamen wij dat een bewoonster van het Scholeksterpad meeuwen voert, wat vervolgens leidt tot overlast voor de overige bewoners. Niet alleen in het smalle straatje waar deze bewoonster woont, maar ook in de omgeving.

Inmiddels hebben wij gesproken met een bewoonster die zich al geruime tijd inzet om tot een oplossing voor dit probleem te komen. Voor zover wij hebben begrepen, hebben er diverse activiteiten plaatsgevonden, zoals inschakelen wijkagent, wij coördinator, politie, TOR, woningbouw vereniging en ook de gemeente zelf. Dit heeft geleid tot een aantal mediation gesprekken, die uiteindelijk niet tot een oplossing hebben geleid.

Het komt onze fractie bijzonder voor, dat er kennelijk onvoldoende middelen zijn om een ogenschijnlijk simpel probleem op te lossen. Het voeren van meeuwen lijkt geen normale activiteit in een smalle straat (woonwijk) als het Scholeksterpad. Dat is wachten op overlast.

In dit verband wil onze fractie graag een reactie hebben van het college.

* Waarom is, ondanks alle inspanningen, naar de mening van het college dit probleem nog niet opgelost?
* Per 1 mei 2012 heeft de gemeenteraad APV wijzigingen doorgevoerd, waaronder art. 2:53. Biedt art. 2:53 van de APV een mogelijkheid om dit probleem adequaat op te lossen? Zo nee, waarom niet?
* Als art. 2:53 van de APV geen oplossingsmogelijkheden biedt, welke mogelijkheden ziet het college dan nog om dit probleem op korte termijn op te lossen?

Wij zien uw reactie met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groeten,
namens de fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.