Webcolumn ‘Afwachten’

WachtenDe kiezer heeft gesproken en de conclusie is dat de tweedeling in Nederland zichtbaar is geworden. Zowel aan de linker- als rechter kant. De stoere taal van beide lijsttrekkers ‘Samson: kiezer vindt dat het roer moet om’ en Rutten: ‘kiezer vindt dat het bestaande beleid moet worden voortgezet’ is vanuit de positie van de PvdA en VVD allebei waar, maar kan door beiden niet worden waargemaakt.

Beiden zijn door de kiezer veroordeeld tot het samenwerken met elkaar en dat betekent ook dat beiden zullen moeten inleveren en compromissen moeten sluiten.  Het is verstandig een derde partij toe te voegen aan deze twee partijen. D66 ligt daarbij het meest voor de hand en zou een verbindende rol kunnen spelen. Pechtold is daartoe in staat. Dat geldt niet voor het CDA. Een partij die de laatste twee jaar zo waanzinnig heeft verloren, mag geen deel uitmaken van een nieuwe regering. Dat is ongeloofwaardig. 

Groen Links heeft een flinke klap te verduren gekregen. De Dibi aanval, gesteund door mevrouw van Gent (55), die na haar afscheid als Tweede Kamerlid, gebruik kan gaan maken van een wachtgeldregeling tot haar 65e, heeft deze partij geen goed gedaan. 

Wilders is met zijn PVV uitgespeeld en deze verkiezingen geven aan dat het populisme zijn beste tijd heeft gehad. In ieder geval bij deze landelijke verkiezingen. Nu nog op lokaal niveau en dat biedt uitzicht voor een lokale partij als Stadsbelangen Delft die niet achter landelijke populistische partijen aanloopt om stemmen te winnen, maar altijd gaat voor de inhoud en standpunten inneemt op basis van aantoonbare feiten in plaats van fantasieën. 

Het vormen van een regering zal nog lastig genoeg worden. Wat Delft betreft staat de begrotingsbehandeling 2013-2016 de komende tijd op de agenda, waarbij onder andere extra bezuinigingen onderwerp van discussie zullen zijn. Genoeg werk aan de winkel voor onze mooie stad! 

Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.