Fracties vragen om bespreking Sint Sebastiaansbrug

Zoals onze fractie op 25 april jl. op de website al heeft aangekondigd, hebben wij het onderwerp Sint Sebastiaansbrug ter bespreking gevraagd in de commissie. Omdat de commissie WVB deze maand niet doorgaat, wordt  dit onderwerp nu geagendeerd in de commissie RO van 14 mei as.   

De fracties van D66 en Onafhankelijk Delft hebben zich bij dit verzoek  aangesloten. Wij willen worden geïnformeerd over de gang van zaken en  overleg voeren over hoe nu verder. Hierbij zijn de volgende zaken van belang.   

1. Informatie over de procedure die heeft geleid tot het plotselinge besluit de Sint Sebastiaansbrug direct volledig af te sluiten voor  autoverkeer. Een besluit dat enkele dagen later weer gedeeltelijk werd terug  gedraaid.  2. Welke maatregelen heeft het college voor ogen om de problemen aan de brug op korte termijn op te lossen en/of overweegt het college de vervanging van de brug gezien de huidige situatie eerder aan te pakken?  3. Welke flankerende maatregelen heeft het college voor ogen om de  bereikbaarheid voor autoverkeer naar de binnenstad zo optimaal  mogelijk te houden? 4. Welke flankerende maatregelen heeft het college voor ogen om eventuele  nadelige effecten, die de afsluiting van de brug voor autoverkeer met zich mee brengt (bereikbaarheid), voor de ondernemers in de binnenstad  te voorkomen/beperken? De fractie van Onafhankelijk Delft heeft vandaag schriftelijke vragen  gestuurd naar het college. De beantwoording van de vragen van Onafhankelijk Delft  kunnen bij de behandeling van dit onderwerp in de commissie RO dan direct  worden meegenomen.   

Overigens gaat onze fractie ervan uit dat ook bij andere fracties in de  raad  de nodige vragen zijn over deze brug.    Fractie Stadsbelangen-Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.