Gesprek Jeugdcriminaliteit

RondetafelOnze fractiegenoot Bram Stoop zal op maandag 13 mei 2013 op uitnodiging van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven deel nemen aan een rondetafelgesprek. Dit gesprek zal gaan over de aanpak van jeugdcriminaliteit.

Uitnodiging
Graag nodig ik u uit voor een rondetafelgesprek met minister Opstelten en staatssecretaris Teeven op 13 mei aanstaande in Den Haag. Tijdens dit rondetafelgesprek willen de Minister en Staatssecretaris, aan de hand van een aantal stellingen, op open en informele wijze met u van gedachten wisselen over de aanpak van jeugdcriminaliteit. Om deze stellingen keten breed te belichten worden zowel wetenschappers als medewerkers van de werkvloer afkomstig van verschillende ketenorganisaties persoonlijk uitgenodigd (o.a. politie, OM, gemeenten, Raad voor de Kinderbescherming, Jeugdzorg, Reclassering Nederland, Onderwijs). Om te verkennen hoe de aanpak van de jeugdcriminaliteit nu en in de nabije toekomst verder verbeterd kan worden, welke acties de komende jaren in gezet dienen te worden en of er nog blinde vlekken zijn in de aanpak van jeugdcriminaliteit, doen de minister en staatssecretaris graag een beroep op uw kennis en ervaring. Alle genodigden spreken tijdens het rondetafelgesprek op persoonlijke titel. 

Bram Stoop heeft ruimschoots ervaring met het werken met jongeren, die een meervoudige problematiek hebben, vaak in het criminele circuit zitten of hebben gezeten. Bram is een bekende verschijning in het hulpverleningscircuit van Haaglanden. Niet voor niets is Bram namens Stadsbelangen Delft onder andere woordvoeder in de commissies, waar nota’s over jeugd en jongeren worden besproken.

Bram vindt het een eer om aan te mogen schuiven bij het rondetafelgesprek en wil graag zijn kennis en ervaring delen met de staatssecretaris, de minister en de andere aanwezigen. Eerder dit jaar bracht de staatssecretaris al een bezoek bij de Stichting Trix waar Bram projectleider is.

Het is goed om te constateren dat de kennis en ervaring van een lokale politicus als Bram, die Stadsbelangen Delft vertegenwoordigt, ook wordt erkend door de landelijke politiek gezien deze uitnodiging. 

Fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.