Jubileum Studenten Corps

GrotiusUit diverse publicaties, die elkaar ook tegen spreken, hebben wij begrepen, dat een en ander niet soepel zou verlopen. Zo zouden verbouwingen, sloopactiviteiten, boren enz. gewoon tijdens schooltijd plaatsvinden. Om duidelijkheid te krijgen over de werkelijke situatie, hebben wij dan ook de volgende vragen.

Delft, 15 mei 2013

Betreft: schriftelijk vragen jubileumactiviteiten Delftse Studenten Corps 

Geacht college,

Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende.

In het kader van het 33 jarige bestaan van het Delftse Studenten Corps, heeft de directie van het Grotius College onder voorwaarden aan het Corps toestemming verleend om tijdens de jubileumactiviteiten gebruik te mogen maken van het gebouw. Wel moesten de studenten rekening houden met de activiteiten van de praktijkschool. Er zou niet worden verbouwd of gebouwd tijdens schooltijd

Uit diverse publicaties, die elkaar ook tegen spreken, hebben wij begrepen, dat een en ander niet soepel zou verlopen. Zo zouden verbouwingen, sloopactiviteiten, boren enz. gewoon tijdens schooltijd plaatsvinden. Recentelijk zou zelfs een gymles niet zijn door gegaan, omdat na een feestje, de gymzaal smerig was achtergelaten. Daarnaast bleek dat in toiletten cementwater was gegooid en stond er een paar cm cement in de afvoer. Al met al een ongewenste situatie.

Ook Leefbaar Delft heeft op de website voor deze situatie de nodige aandacht gevraagd. Enkele reacties daarop zijn werkelijk buiten alle proporties. De manier waarop over de leerlingen van de praktijkschool wordt gesproken, zou feitelijk aanleiding moeten zijn het gebouw alsnog helemaal niet ter beschikking te stellen aan welke andere activiteit dan lesgeven. Het beeld dat bestaat, is dat afspraken niet worden nagekomen, er weinig controle op is, veel stof als gevolg van bouwactiviteiten in het gebouw aanwezig is en het onderwijs wel degelijk hinder ondervindt van alle activiteiten.

Om duidelijkheid te krijgen over de werkelijke situatie, hebben wij dan ook de volgende vragen.

1. Is de gemeente op de hoogte van de afspraken die zijn gemaakt tussen het Delftse Studenten Corps en het Grotius college in het kader van de jubileumactiviteiten van het Corps?
2. Zo ja, heeft de gemeente ook invloed gehad op de afspraken die zijn gemaakt tussen het Corps en de directie van het Grotius college? Zo ja, welke afspraken heeft de
gemeente dan met de betrokken partijen gemaakt?
3. Hoe heeft de gemeente de (brand)veiligheidseisen tijdens de jubileumactiviteiten geborgd?
4. Wij hebben begrepen dat er ook sloopwerkzaamheden binnen het gebouw plaatsvinden. Is hiervoor een vergunning afgegeven door de gemeente? Zo nee, waarom niet?
5. Wie is verantwoordelijk voor controle op handhaving van de gemaakte afspraken?
6. Kan het college garanderen dat alle schoolactiviteiten en examens tot de zomervakantie ongestoord kunnen plaatsvinden? Zo ja, waaruit blijkt dat?
7. Indien de gemeente mede verantwoordelijk is voor de verleende toestemming voor 
bedoelde activiteiten, wanneer heeft de gemeente de buurt dan geïnformeerd?
8. Is het college het met Stadsbelangen Delft eens, dat deze locatie in een woonwijk feitelijk niet geschikt is voor een dergelijk jubileum? Men verwacht ca.  2.500 en 3.000 deelnemers. Zo nee, waarom niet?
9. Welke garantie kan het college geven, dat het gebouw voor aanvang van het nieuwe 
schooljaar weer in de oude staat is teruggebracht en de leerlingen ongestoord het nieuwe schooljaar kunnen beginnen?

Wij zien de beantwoording op onze vragen met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groeten,
Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.