PvdA en Groen Links ontkennen succes cameratoezicht

19% afname bedreigingen en mishandelingen, 64% minder vernielingen,  verdubbeling van het oplossen van incidenten en toename van het  veiligheidsgevoel van burgers als gevolg van cameratoezicht bij het station. In het kort de resultaten die tot nu toe zijn behaald sinds  de invoering van cameratoezicht op het station.   

Ondanks deze successen twijfelde met name de PvdA aan het waarheidsgehalte van de evaluatie van het beleid in de afgelopen  twee jaar. Beide partijen gingen op de toer van absolute getallen zitten. Percentages zeiden deze fracties niets. Opvallend maar ook belachelijk  dat deze partijen op deze wijze hun standpunt durfden in te nemen.   

Als het je uitkomt kritiek hebben op percentages en als dat niet lukt op absolute getallen. Hoe doorzichtig allemaal bij deze partijen. Een echt  linkse tactiek. En dat allemaal omdat de evaluatie niet naar hun zin was. Zo had de raad destijds als kader meegegeven, dat in de evaluatie meegenomen  moest worden of er sprake was van verplaatsing van ongewenste  activiteiten. In de evaluatie was daar niets over terug te vinden.   

Slordig, dat wel, maar zowel de burgemeester als de vertegenwoordiger  van de politie legden in de commissievergadering uit, dat op basis van de beschikbare informatie er geen aanleiding was geweest dit aspect te  onderzoeken. Desondanks bleven de PvdA en Groen Links hierover doorzeuren en ook STIP deed een duit in het zakje. Onderzoeken doen  naar gebakken lucht heeft geen zin, vinden wij.   

Natuurlijk had in de evaluatie hierover een opmerking moeten staan en  zijn er kritische kanttekeningen te plaatsen bij de gepresenteerde evaluatie. Dat heeft Stadsbelangen ook gedaan. Eén van de vooraf gestelde  doelstellingen, namelijk 20% minder delicten, werd niet gehaald. Terecht dat hierover kritische kanttekeningen werden gemaakt. Maar ook al zou 19% minder mishandelingen als gevolg van cameratoezicht  betekenen dat daardoor één persoon minder is mishandeld, dan is dat voor onze fractie voldoende reden om cameratoezicht bij het stationsgebied voort te zetten. Kennelijk hebbende PvdA en Groen Links geen boodschap aan dit gegeven. Je zal maar slachtoffer zijn.   

Stadsbelangen doet een beroep op deze fracties kritisch te blijven als het gaat om cameratoezicht. Maar vooral doet onze fractie een beroep op deze fracties om geen risico’s te nemen dat er straks slachtoffers vallen als gevolg van hun ingebrachte standpunt in de commissievergadering  en mogelijk in de gemeenteraadsvergadering van april as.   

Het stationsgebied is, onder andere als gevolg van cameratoezicht, in de  afgelopen jaren aanmerkelijk veiliger geworden. Dat moet vooral zo blijven.    Fractie Stadsbelangen-Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.