Delft niet in de top 50

Delft (500x415)Delft komt niet voor in de top 50 van de beste gemeenten van Nederland. Dat blijkt uit een recent uitgevoerd onderzoek van Elsevier in samenwerking met bureau Louter. Het onderzoek richtte zich op mogelijke voorkeuren voor mensen om te kiezen voor een plaats om te wonen. Hierbij werden diverse elementen gemeten zoals onder andere werkgelegenheid, economie, kinderopvang, winkels scholen etc. 

Het onderzoek gaf wel een aantal bijzondere uitkomsten te zien als het gaat om onze stad. Zo scoorde Delft een 13e plaats op het onderdeel basisvoorzieningen (oa. doen van dagelijkse boodschappen, huisarts, sportfaciliteiten). Voor Plusvoorzieningen (oa. concertzaal, musea, cafés, restaurants, historische binnenstad, ziekenhuis) zelfs een 8e plaats.

Delft kwam niet voor in de top 20 als het gaat om onderwerpen als ‘de arbeidsmarkt’ en ‘groene en blauwe kwaliteit. Ook niet bij ’rust en ruimte’ en ‘harmonieus leefklimaat’. Opvallend was wel dat Delft een 11e plaats scoorde op het onderdeel bereikbaarheid. Vermoedelijk heeft men alleen onderzocht of Delft als stad te bereiken is en niet hoe de bereikbaarheid binnen Delft zelf is.

Het spreekt voor zich dat niet alle gemeenten met elkaar te vergelijken zijn qua bewonersaantal, ligging en andere voorzieningen. Dat neemt niet weg dat in ieder geval een plek in de top 50 van alle gemeenten van Nederland best de ambitie voor de toekomst mag zijn. Dus nog veel werk aan de winkel! Overigens bleek de gemeente Roozendaal de nummer 1 te zijn bij dit onderzoek.

Fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.