Rust Jaffa verstoord door coalitiepartijen

De Groen Linksfractie wil met alle geweld doordrukken dat er een onderzoek  wordt gedaan naar de mogelijkheid om een speeltuin nieuwe stijl  (speeldernis) te realiseren op het stuk groen op de Muyskenlaan. Dat stuk  groen ligt tegen de begraafplaats Jaffa aan.   

Dit idee had de Groen Linksfractie al eerder geopperd en daarbij wil  Groen Links  ook dat de Muyskenlaan wordt afgesloten voor het autoverkeer. Het college  heeft bewust ervoor gekozen om deze plek niet mee te nemen in een  onderzoek naar speeltuinen nieuwe stijl. De voornaamste reden hiervoor was dat deze plek is gelegen tegen de begraafplaats Jaffa. Het college wil het risico vermijden, dat de  inrichting van  een dergelijke speelplek in de toekomst zorgt voor geluidsoverlast. Onze  fractie  is het daarmee eens. Jaffa wordt dagelijks bezocht door veel mensen, die  in  alle rust de overledenen willen bezoeken. Daarnaast vinden er dagelijks begrafenisplechtigheden plaats. Dan past het niet om geconfronteerd te worden met lawaai op de achtergrond.   

Tot onze verbazing schaarden de andere coalitiepartijen zich achter het  idee  van Groen Links, terwijl de aanwezige oppositiepartijen het juist eens waren met  het standpunt van het college. Enig respect voor deze plek zou je toch  mogen  verwachten bij de coalitiepartijen, maar dat bleek niet het geval.  Hierdoor wordt  de wethouder verplicht deze plek mee te nemen in het onderzoek.    Stadsbelangen is absoluut voorstander van het inrichten van speeldernissen.  Wij hebben daarbij ook een suggestie gedaan, namelijk bij het project  Watertuinen naast het TNO terrein. Dat gebied biedt alle mogelijkheden  om een dergelijke voorziening daar te realiseren.   

De Muyskenlaan moet een mooi rustig stuk groen blijven, geheel passend bij  de sfeer van begraafplaats Jaffa.  Fractie Stadsbelangen-Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.