memo Regiotaxi is monddoodpoging

Verzonde e-mail, dd. 25 oktober aan Presidium, Fractievoorzitters en wethouder Rensen   

Beste mensen, Vanavond werd per post een memo, dd. 25 oktober 2006, bezorgd over  de stand van zaken Regiotaxi. Tot onze verbazing wordt deze memo vertrouwelijk beschouwd waarover niets zou mogen uitlekken.    Stadsbelangen is van mening dat er geen enkele reden is om geheimhouding  dan wel vertrouwelijkheid op dit stuk op te leggen. In ieder geval voor  het  grootste gedeelte van deze memo niet. Bovendien worden er beweringen  gedaan die op deze wijze niet zijn te controleren.   

Stadsbelangen maakt dan ook ernstig bezwaar tegen het opleggen van deze  vertrouwelijkheid en zal de raad morgen tijdens het interpellatiedebat vragen  deze vertrouwelijkheid op te heffen.   

Wij hebben het idee dat het opleggen van deze vertrouwelijkheid tot doel heeft op dit moment het publiekelijk debat over deze kwestie monddood  te maken. Dat kan en mag toch niet de bedoeling zijn over een onderwerp  dat zoveel inwoners van onze stad dagelijks raakt. Bovendien wensen wij  daar niet aan mee te werken.   

Stadsbelangen roept de wethouder op deze memo openbaar te maken.Wij zullen het standpunt van de raad afwachten over ons verzoek tot opheffing van de vertrouwelijkheid, maar delen u alvast mee dat, indien de raad de vertrouwelijkheid in stand wenst te houden, wij  juridisch advies zullen inwinnen over de houdbaarheid van het opleggen van  vertrouwelijkheid  op deze memo.    Met vriendelijke groeten, Stadsbelangen-Delft  Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.