Regio taxi, zo lang het goed gaat

Stadsbelangen Delft kreeg een vraag over een klacht die ingediend was bij de regio taxi. Een klant die vanwege haar omvang geen gebruik kan maken van de veiligheidsgordel. Deze was in de regiotaxi te kort. Zij kreeg het advies van de regio taxi om de gordel dan maar vast te houden.Nu bestaan er verlengingsgordels. Je mag verwachten dat de regio taxi deze heeft. Er blijken meer mensen in Delft en binnen Haaglanden met dit probleem te maken te hebben.

Nadat er bij de regiotaxi door de klant een klacht was ingediend, kreeg men als antwoord dat het hun verantwoordelijkheid niet is en dat de klant zelf maar met de oplossing moest komen. Nadat we dit antwoord hadden gelezen, hebben we zelf telefonisch contact gehad met de regiotaxi en kregen hetzelfde antwoord. De verlengingsgordel is namelijk een hulpmiddel, zo men bij de regio taxi. Vervolgens dan maar een telefoontje naar de zorgwinkel, die hulpmiddelen verstrekt.  Zij geven aan, dat zij deze gordels niet hebben en er ook niet mee te maken hebben gehad.

Na wat heen en weer bellen kwamen we dan bij de gemeente Delft uit op de afdeling die over de regiotaxi gaat. Uitermate goed geholpen en men ging de klant bellen. Bedoende afdeling vond het vreemd en ging hiermee aan de slag. Het kan toch niet zo zijn, dat een vervoerder, die aangepast vervoer voor de gemeente regelt, geen verlengingsgordel heeft. En dan ook nog vindt, dat  het een probleem van de klant is.

Deze klant durft niet meer met de regiotaxi mee, want dit gaat natuurlijk goed zolang het niet fout gaat. Denkbaar is dat men onverwacht moet remmen en de klant dan door de bus vliegt. Dan krijgen we ook een discussie, maar dan een heel vervelende. Stadsbelangen Delft vindt dat deze klacht snel moet worden opgelost. Het is onverantwoord mensen zonder veiligheidsgordel te vervoeren. Daarom is het goed dat alle betrokken partijen nu op de hoogte zijn van het probleem, zodat ze samen kunnen kijken hoe ze dit op te gaan lossen. Van de desbetreffende klant hebben we gehoord dat de gemeente Delft inmiddels contact heeft opgenomen en met haar klacht aan de slag gaat. Wellicht zal dit in samenspraak met de regio taxi gaan

Stadsbelangen Delft hoopt in ieder geval dat de oplossing snel komt. Nu gaat het nog ‘goed’.  In ieder geval is het nu niet meer zo dat men kan zeggen dat men er niets vanaf wist.

Stadsbelangen Delft
Bram Stoop

One comment

  1. t v oosten schreef:

    ik wil even melden dat ik in tussen een verlengstuk voor de autogordel heb ontvangen van de regio taxi.bedankt voor de bemideling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.