Alles in één bak!

Het hele gedoe rond het gescheiden inzamelen levert steeds meer protest op en niet alleen in Delft. Stadsbelangen Delft roept al geruime tijd dat we met deze geldverslindende, klant- en vooral milieu onvriendelijke actie moeten stoppen. Nascheiding levert wat Stadsbelangen Delft ontzettend meer voordelen op. Goedkoper voor onze inwoners en vooral voordelen voor ons milieu.

Inmiddels bleek bij de laatste vergadering van de commissie Ruimte en Verkeer dat ook de VVD-fractie steeds meer naar nascheiding neigt. Overigens dezelfde fractie, die de plannen voor het gescheiden afval inzamelen van hun destijds VVD-wethouder Harpe verdedigde. Voor de gemeenteraadsverkiezing van 2018 gaf zelfs de PvdA aan voor nascheiding te zijn.

Het gescheiden inzamelen leidt alleen maar tot een terechte irritatie bij onze inwoners. Zomaar een voorbeeld uit de wijk Olofsbuurt/Westerkwartier. Kleine huisjes en bewoners hebben geen plek om kliko’s te plaatsen. Hetzelfde geldt trouwens ook voor andere oudere wijken in onze stad. De loopafstand naar containers is te groot evenals de niet logische indeling van de ondergrondse containers. Daarnaast zijn er te weinig glascontainers, men ervaart stankoverlast en er is groot ongenoegen over de overvolle en geblokkeerde afvalcontainers. Het overleg vanuit bewoners met Avalex verloopt moeizaam.

Zomaar een simpel voorbeeld. Ik liep op een vrijdagavond met een grote zak PMD (plastic, metaal en drinkpak) afval van de Buitenwatersloot naar de Adriaan Pauwstraat. Daar staat een PMD afvalcontainer. Daar aangekomen, bleek de container al vol te zitten. Toen naar het Hugo de Grootplein gelopen, maar daar is helaas een dergelijke container niet te vinden. Andere containers die daar wel staan, waren vol met heel veel afval naast de containers.

Toen maar naar de Warmoezierstraat gelopen. Daar staat nog een PMD afvalcontainer, maar deze bleek ook vol te zijn. Mijn PMD afval maar weer mee naar huis genomen. De volgende dag zag ik twee Avalex auto’s door de Adriaan Pauwstraat rijden. Ik was blij en dacht dat ik vanavond alsnog mijn PMD afval daar kon brengen. Dus ik ’s avonds weer op pad. De container was super vol en er lag nog meer PMD afval daaromheen. Daarna maar doorgelopen naar het Westeinde.

Dit gedoe met deze containers motiveert mensen echt niet om gescheiden aanval aan te bieden. Wat Stadsbelangen Delft betreft: stop met dit onzinnig plan van gescheiden inzamelen. Het is eigenlijk heel simpel: ‘voor het gemak alle afval in één bak!’

Als daarmee, naast milieuvoordelen, de lasten van onze inwoners lager kunnen worden, dan kan niemand daar toch op tegen zijn? Stadsbelangen Delft in ieder geval niet.

Stadsbelangen Delft
Harry van Adrichem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.