2e ‘Heilige Land’ sloop op komst?

Vorig jaar uitten wij onze zorgen al op onze site over weer een ander stukje stad. Namelijk de huurwoningen van Woonbron in de Vermeerstraat in Delft. In maart 2017 stelde de Huurcommissie vast dat de woningen van Woonbron in de Vermeerstraat ernstige gebreken vertoonden. Dat leidde tot huurverlaging voor de bewoners. Zie onderstaande link:
https://www.huurcommissie.nl/data/or_files/ZKN-2016-004084.pdf
Sinds die tijd blijft het stil aan de kant van Woonbron en vindt er op geen enkele wijze
de nodige renovatie van de woningen plaats dan wel communicatie met de bewoners. Reden om hierover schriftelijke vragen te stellen aan het college van B&W.

Aan het college van Burgemeester en Wethouders

Delft, 20 november 2019

Betreft: Schriftelijke vragen situatie Vermeerstraat versus Woonbron

Geacht College,

Graag vragen wij uw aandacht voor het volgende.

Onze fractie is benaderd door bewoners van de Vermeerstraat die huurder zijn van Woonbron. Deze mensen wonen in huizen, waarbij de huurcommissie zwaar achterstallig onderhoud heeft geconstateerd. Dit gaat niet alleen ten koste van het wooncomfort van deze huurders, maar ook is de gezondheid van sommigen in het geding.

De huurcommissie heeft hierover al een uitspraak gedaan en Woonbron werd veroordeeld tot het verlagen van de huurprijs per 1 juni 2016 met 60%. Zo’n maatregel is natuurlijk niet de oplossing maar dient slechts als ‘een stok achter de deur’ voor Woonbron om deze woningen zo snel mogelijk ordentelijk te renoveren .

Tot op heden is er aan de woningen nog niets verbeterd.

Woonbron heeft tot nu toe nog steeds niet gecommuniceerd met de huurders over wat hun plannen zijn inzake renovatie van de woningen. Dat leidt bij, met name oudere bewoners, tot grote onrust. Het spookscenario ‘witte huisjes’ in het Heilige land is hier natuurlijk mede debet aan. Als de staat van de woningen op 1 juni 2016 een huurverlaging rechtvaardigde en er heeft drie jaar later nog steeds geen noodzakelijke renovatie plaatsgevonden, dan mag je de conclusie trekken dat de staat van de woningen er niet op vooruit is gegaan. Integendeel!

In principe leidt dit voor onze fractie tot slechts tot 2 vragen.

1. Is het college bereid om er bij Woonbron op aan te dringen om op de kortst mogelijke
termijn de huurders van de Vermeerstraat te informeren over de toekomstvisie
betreffende deze woningen en de bewoners de garantie te geven dat er geen sprake
zal zijn van sloop in de toekomst?
2. Zo nee, waarom niet?,

Wij zien uw beantwoording op onze vragen met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groeten,
Fractie Stadsbelangen Delft
Coby de Koning

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.