Behandel de vreugdevuren in de kadernota

Stadsbelangen Delft heeft in de vergadering van de Commissie Economie, Financiën en Bestuur van 23 april jl. gevraagd om de
brief van de Stichting Delftse
Vreugdevuren bij de kadernota
te behandelen. De kadernota
wordt op donderdag 2 juli 2020 behandeld in de gemeenteraad.

Stadsbelangen Delft vind het een goed idee dat er nu een Stichting Delftse Vreugdevuren is opgericht. Hierdoor is er één aanspreekpunt voor de gemeente, die bereidt is om de vreugde vuren te begeleiden tijdens de overgang van oud naar nieuw.

Stadsbelangen Delft gaat ervan uit dat de Stichting Delftse Vreugdevuren in de gesprekken met de gemeente tot overeenstemming kan komen en dat de voorstellen van de Stichting Delftse Vreugdevuren serieus tot een plan kunnen komen om komende jaarwisseling (wanneer Corona geen roet in de vreugdevuren gooit) weer vreugdevuren kan laten branden. Tenslotte worden de oude slechte geesten hiermee verbannen en het goede nieuwe jaar verwelkomt.

Hieronder de brief van de Stichting Delftse Vreugdevuren.

“Goedendag allen,

Allereerst wil de Stichting Delftse Vreugdevuren jullie bedanken voor het mogen insturen van een bericht. Zoals jullie hierboven al zien staan, gaat het om de ‘Stichting Delftse Vreugdevuren’.

Stichting Delftse Vreugdevuren staat voor het organiseren van vreugdevuren met de daarbij behorende nevenactiviteiten.

De afgelopen jaren gingen de afspraken tussen de gemeente Delft en de organisatoren van de vreugdevuren wat rommelig en werden elkaar een hoop dingen verweten wat wel en niet goed ging.
Mede hierop heeft de gemeente besloten om het organiseren van de vreugdevuren een nieuw jasje te geven.

Voor ons is dat geen enkel probleem en sluiten we ons hierbij aan, want het mag best een nieuw jasje krijgen en dat hoeft in onze ogen zeker niet minder te zijn!

Alleen de eisen van de gemeente zijn zo hoog dat het eigenlijk voor de organisatoren in Delft bijna niet te doen is om fatsoenlijk een vreugdevuur te organiseren. Mede daarom zijn de overige 2 wijken samen een stichting begonnen om alles professioneel aan te pakken en te laten zien dat we de gemeente serieus nemen. Maar zelfs dan zijn De torenhoge kosten die zich mee brengen voor ons niet te doen.

De kosten die de nieuwe regels met zich meebrengen zijn onder andere: ‘EHBO post, rijplaten, zand, beveiliging en ga zo nog maar eventjes door. Een groot evenementenaanvraag kost ook nog is €750,-euro.

Naast deze kosten moeten de organisatoren van de vuren uit de wijken komen waar deze georganiseerd worden, terwijl dit voorheen nooit een regel was. De afmeting van de vuren waren altijd 5x5x6. Dit hebben wij nog op papier staan van voorgaande jaren.

Echter wil de gemeente dat het nu 5x5x3 meter wordt.

Dan vraagt u zich misschien af, is die 3m nou echt zo’n ramp ? JA, want waarom moeten wij ons alleen aanpassen en krijgen wij torenhoge kosten zonder maar 1% wat te zeggen te hebben. Er is nog nooit wat fout gegaan bij de vuren in de afgelopen 15 jaar en misschien wel langer. Waarom worden wij zo hard gestraft?

Het enige wat we willen vragen en met zijn alle heel graag willen is ons vuur onder de oude omstandigheden. Een stapel van 5 bij 5 en 6m hoog. Dat bij elk vreugdevuur 1 lid van de stichting Delftse vreugdevuren zit om ervoor te zorgen dat de regels nageleefd worden en daarnaast twee contactpersonen uit de wijk, die enkel dienen als contactpersoon en als extra ogen om te kijken of alles goed verloopt en de regels nageleefd worden.

En de vuren moeten op naam van de stichting komen te staan, dit is voor alle partijen beter en ook de gemeente straalt hiermee professionaliteit uit om met een stichting in zee te gaan.

De gemeente betaald de kosten van de voorbereidingen (het voldoen van het evenementen vergunning). De kosten zullen geen probleem voor de gemeente moeten zijn nemen we aan.

Coby de Koning.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.