Cultuurwethouder Merkx gul voor eigen speeltje

Als je het zelf maar leuk vindt, dan is er geld zat. Dat lijkt een beetje de strategie van wethouder Lian Merkx. Want extra geld voor het Theater en geld om de Taptoe in 2010 gerealiseerd te krijgen heeft zij niet. Zij doet er ook geen moeite voor. Een cultuur wethouder onwaardig. 

De Mooi Weer Spelen krijgen wel als het aan haar (en het college) ligt in 2009
€ 46.000,– extra subsidie. (totaal € 86.000) De organisatie van De Mooi Weer Spelen wil zelfs een professionele communicatiemedewerker aantrekken om een zo breed mogelijk publiek  te kunnen bereiken en men wil vasthouden aan het thema Theater, Wetenschap en Techniek. Het college wil dat De Mooi Weer Spelen een aantrekkelijk en publieksvriendelijk festival moet zijn voor alle  inwoners  van Delft.   

In de hele berichtgeving geen woord over wat een dergelijk festival  echt aantrekkelijk maakt voor publiek en vooral wat het publiek aantrekkelijk vindt. Gewoon heerlijk straattheater door de hele stad. Natuurlijk mogen er best elementen inzitten van Wetenschap en Techniek maar het publiek wil doorgaans vermaakt worden met herkenbare originele acts en zeker geen acts waar niemand iets van begrijpt, behalve degene  die deelnemer van de act is.    Waarom lukt het de Stichting Taptoe Delft, met gemiddeld aanmerkelijk minder subsidie en zonder professionele communicatiemedewerker, wel hun  evenement uit te laten groeien tot de beste burger Taptoe van Nederland?  Waarom lukt het de organisatie van de Mooi Weer Spelen niet het evenement op de kaart in Nederland te krijgen?   

Stadsbelangen erkent het belang van de Mooi Weer Spelen als  belangrijk evenement voor onze stad. Dat de organisatie daarvoor subsidie krijgt is een prima zaak, maar verdubbeling van het bedrag  riekt naar voorkeursbehandeling. Wij komen er nog over te spreken met  de wethouder.    Fractie Stadsbelangen-Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.