Discriminatie NOOIT!

discriminatieOf de fractie van Oort op 23 februari 2012 in dezelfde gemeenteraadsvergadering aanwezig is geweest als onze fractie kan men zich afvragen. Op zijn website schrijft van Oort: ‘ Delftse  Raad neemt geen stelling tegen Meldpunt Midden- en Oost-Europeanen.’ Dit omdat zijn motie, waarin werd gevraagd aan de burgemeester om een brief te sturen aan minister-president Rutte met het verzoek om publiekelijk afstand te nemen van het meldpunt, geen  meerderheid kreeg. 

Vrijwel alle fracties hebben in de raadsvergadering aangegeven tegen elke vorm van discriminatie te zijn. Stadsbelangen heeft letterlijk tijdens het debat gezegd: ‘Onze fractie was, is en blijft tegen discriminatie.’ Duidelijker kan het standpunt van onze fractie niet worden verwoord. 

De motie van van Oort, hoe begrijpelijk en sympathiek, vraagt aan de minister-president afstand te nemen van de individuele actie van de PVV. Rutte heeft al laten weten, ook op aandrang van een aantal Tweede Kamer fracties, geen uitspraak over deze individuele actie te willen doen en bovendien is de verwerpelijke actie van de PVV geen landelijk beleid. Een motie van de Delftse gemeenteraad zal daarom de PVV niet op andere gedachten brengen. Als er wel sprake zou zijn geweest van landelijk beleid of enige kans dat de PVV haar koers op dit onderwerp zou wijzigen, dan had onze fractie de motie zeker gesteund. 

Uit het feit dat vrijwel alle Delftse fracties aangaven en uitspraken tegen elke vorm van discriminatie te zijn en ook tegen de verwerpelijke actie van de PVV, kan dus niet de conclusie worden getrokken dat de Delftse Raad geen stelling zou nemen tegen het Meldpunt Midden- en Oost-Europeanen van de PVV.’ Integendeel! 

Het was prima dat van Oort dit onderwerp ter sprake bracht, maar een motie aannemen die landelijk geen enkel gewicht in de schaal legt, heeft weinig zin. Daarom heeft Stadsbelangen deze motie niet gesteund. 

Stadsbelangen blijft zich als lokale partij houden aan wat in ons verkiezingsprogramma 2010-2014 werd opgetekend, namelijk:  ‘Iedereen van welke afkomst, geloof of seksuele geaardheid dan ook, hoort bij de Delftse gemeenschap en heeft gelijke rechten en plichten.’ 

Fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.