Beleid Stichting Trix succesvol

telegraaf 001 (3) (683x800)Afgelopen vrijdag stond in de Telegraaf een artikel over de werkzaamheden van Stichting Trix in Den Haag. Aan deze Stichting is ons commissielid/niet raadslid Bram Stoop als projectleider verbonden. De Stichting Trix helpt ontspoorde jongeren weer op weg in de maatschappij. 

Het succes van Stichting Trix ligt vooral in de kleinschaligheid en de daarbij behorende aanpak. Informeel, huiselijk en een luisterend oor, waardoor jongeren zich serieus genomen voelen. Dat neemt niet weg dat de Stichting ook een duidelijk beleid voert. Afspraak is afspraak en geen drugs of alcohol. Als jongeren niet op de afspraak komen, kost hen dat een gedeelte van de uitkering en meerdere malen afwezig dan stopt de samenwerking. 

Van de jongeren wordt inzet verlangd en door middel van begeleiding worden zij in staat gesteld om erkende vakdiploma’s te halen, zodat deze jongeren weer een weg kunnen vinden in de maatschappij. Niet meer in, maar aan de bak. 

Een mooi initiatief dat ook in Delft niet onopgemerkt is gebleven. Stadsbelangen Delft vindt het belangrijk dat ook voor ontspoorde jongeren deze mogelijkheden worden geboden. Mooi dat Bram Stoop vanuit de praktijk een bijdrage levert om jongeren op weg te helpen en wellicht lokale overheden vanuit zijn rol als commissielid/niet raadslid. 

Fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman     

One comment

  1. […] ook de website van Stadsbelangen […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.