Geen OZB-verhoging?

Vol trots kondigde het college bij de presentatie van de Begroting 2020 door middel van onder andere een persbericht aan dat de OZB in 2020 niet wordt verhoogd. Maar de Begroting 2020 is nog niet vastgesteld door de gemeenteraad op 7 november jl. of het college komt bij de eerstvolgende commissievergadering EFB op 14 november 2020 met een voorstel om de OZB voor 2020 toch iets te verhogen.

Wie neemt nu wie in de maling? Nu kondigt het college in de pers niet met trots aan dat de OZB bij nader inzien toch iets verhoogd gaat worden in 2020. En ja, natuurlijk weet het college daar weer argumenten bij te verzinnen.

Stadsbelangen Delft vindt deze handelswijze van het college schrijnend. Eerst roepen dat de OZB niet wordt verhoogd en de inkt van de Begrotingsbehandeling is nog niet opgedroogd of er wordt een OZB-verhoging aangekondigd.

Daarnaast wel vrolijk ouderwets doorgaan met miljoenen investeren en uitgeven alsof er geen financiële crisis is geweest, maar niks teruggeven aan onze inwoners. Naar de extra financiële bijdrage die onze inwoners hebben geleverd, toen het nodig was, kan men op zijn Hollands gezegd ‘fluiten’! (legale diefstal?)

Dit college heeft maling aan onze inwoners en dat is niet zo verwonderlijk met onder andere partijen als Groen Links, STIP, D66 en de PvdA in het college. Dat de VVD hierin meegaat is evenzeer verwonderlijk, maar het pluche zit kennelijk lekker bij deze fractie.

In ieder geval zal Stadsbelangen Delft deze extra OZB-verhoging niet accepteren. Het zou het college sieren om de bijdrage aan het Fonds Delft 2040 te verlagen, zodat de OZB voor 2020 niet extra verhoogd hoeft te worden. Wij denken dat dit met het huidige college niet zal lukken. Nog uiterlijk ruim twee jaar volhouden met deze coalitie en dan is Delft echt toe aan verandering. Overigens eerder zou niet verkeerd zijn!

Fractie Stadsbelangen Delft
Coby de Koning

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.