Technische vragen herinrichting Gasthuislaan

In bepaalde communicatie naar de bewoners wordt gesproken over een ‘herinrichting’ van de Gasthuislaan, nadat de riolering is vervangen. Onze vragen zijn:

Parkeerplaatsen
Blijft het aantal parkeerplaatsen, na de rioleringswerkzaamheden, gelijk aan het huidige situatie aantal? Zo nee, waarom niet?

De paaltjes
Wordt er een evenredig aantal paaltjes teruggeplaatst na de rioleringswerkzaamheden?
Zo nee, waarom niet?
[De paaltjes staan er ter bescherming van de voetgangers vanwege het op delen ontbreken van een behoorlijke trottoirband. De bewoners zouden, als alternatief, graag betonnen plantenbakken zien die, dezelfde of zo niet betere, veiligheid bieden aan de voetgangers. Mede ook met het oog op het mogelijk toevoegen van de Gasthuislaan aan het autoluw plusgebied.]

Behoort het plaatsen van deze plantenbakken als alternatief van de paaltjes, in het kader van de veiligheid, tot de mogelijkheden? Zo nee, waarom niet?

Autoluw plus
Zijn er plannen, gedachten en/of ideeën om de Gasthuislaan oost (tussen Kruisstraat en Oosteinde) te betrekken bij het autoluw plus gebied?

Zo ja, wat zijn deze plannen, gedachten en/of ideeën?
Zo nee, waarom niet?

Wat heeft de gemeente gedaan, voor en tijdens de omleidingsroute via de Gasthuislaan vanwege de bouw van de Sint Sebastiaansbrug, om ervoor te zorgen dat er geen zwaar verkeer (zwaarder dan 3.500 kg) via de Omleidingsroute over de Gasthuislaan, Oosteinde en Oranje Plantage rijd?

De bestrating
Gaat de nieuwe bestrating van de Gasthuislaan oost, na de rioleringswerkzaamheden, afwijken van de huidige bestrating? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet?

De bomen
Wordt na de rioleringswerkzaamheden een, aan het huidige aantal, gelijk aantal bomen teruggeplaatst op de Gasthuislaan zuid (tussen Kruisstraat en Oosteinde)?
Zo nee, waarom niet?

Is er een keuzemogelijkheid van het soort boom dat wordt teruggeplaatst?
Zo nee, waarom niet?

[De bewoners zien graag een ander boomsoort terugkeren dan de Ulmus New Horizon of de Ulmus Columella. Deze bomen dragen vanwege hun vorm, volume en groei absoluut niet bij aan het nodige terugdringen van hittestress en zuiveren van de lucht en dreigen zeker niet bij aan de klimaatadaptatie welke heden ten dage essentieel is in stedelijk gebied. Zie het artikel van de belangenvereniging binnenstad noord: https://www.binnenstadnoord.nl/content/bbn-zoekt-een-nieuwe-grachtenboom

De bewoners noemen in een enquête dat zij graag de wilgen (Salix Alba) terugzien welke ook aan de overkant (Gasthuislaan noord) staan of de Prunus Avium Plena, welke reeds jaren de Choorstraat siert.]

Er bestaat de wens om de ‘Commissie Behoud Stadsschoon’ zo spoedig mogelijk te betrekken bij de ‘herinrichting’ van de Gasthuislaan.
Bestaat de mogelijkheid om deze commissie te betrekken bij de ‘herinrichting’?
Zo nee, waarom niet?

Communicatie naar bewoners/direct betrokkenen
Is er een planning om bewoners en direct betrokkenen te betrekken en/of te informeren over bovengenoemde planningen en activiteiten?
Zo nee, waarom niet?

Coronacrisis
Is de coronacrisis op enigerlei wijze van invloed op alle bovengenoemde planningen en activiteiten? Zo ja, welke en waarom?
Zo nee, welke en waarom niet?

Alvast mijn hartelijke dank.

Met vriendelijke groet,
fractie Stadsbelangen Delft

Marcel Koelewijn
Commissielid Ruimte en Verkeer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.