Persbericht één stadspartij

Delft, 14 mei 2020

 Betreft: herstarten besprekingen die kunnen leiden tot de vorming van een nieuwe stadspartij

Na het mislukken van de fusiebesprekingen tussen Stadsbelangen Delft en Onafhankelijk Delft is er binnen de gemeenteraad een nieuwe situatie ontstaan aan de kant van Onafhankelijk Delft. Drie gemeenteraadsleden, die zich uitspraken voor een fusie met Stadsbelangen Delft, zijn uit de fractie van Onafhankelijk Delft gestapt en vormen nu de groep Stoelinga in de gemeenteraad.

Op basis hiervan hebben bestuur en fractie van de politieke groepering Stadsbelangen Delft in een gezamenlijke vergadering de nieuwe situatie besproken. Binnen bestuur en fractie blijft de wens bestaan om te komen tot een nieuwe grote stadspartij die meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 met als doel:

Door realisatie van één stadspartij een positie verwerven, die mogelijkheden biedt om de grootste partij van Delft te worden en daardoor een leidende rol te kunnen vervullen bij toekomstige coalitievorming.

Op basis van genoemde wens hebben bestuur en fractie Aad Meuleman gevraagd om namens Stadsbelangen Delft in gesprek te gaan met de groep Stoelinga om te onderzoeken hoe een toekomstige samenwerking tussen Stadsbelangen Delft en de groep Stoelinga kan leiden tot de vorming van één nieuwe stadspartij. Aad Meuleman heeft zich hiertoe bereid verklaard.

Bestuur en fractie politieke groepering Stadsbelangen Delft
Hans Haakman / voorzitter bestuur
Bram Stoop / fractievoorzitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.