30 maart 2021 raadsvergadering

Verslag van de eerste raadsvergadering waarin Hart voor Delft zich presenteerde. Een raadsvergadering op de dinsdagavond. Vreemd? Nee, er werd rekening gehouden met de dagen van de ‘goede week’ voor Pasen. Op witte donderdag geen vergadering. Het ‘Herstelplan’ van het college stond op de agenda en moest vóór 1 april (we hebben dit niet zelf bedacht) goedgekeurd worden door de gemeenteraad en aan de Provincie overhandigd worden.

Twee moties van Hart voor Delft met betrekking tot het agenda punt ’Herstelplan’ werden aangenomen, te weten: ‘Afzien afstoten jongerencentrum de Border in het Tanthof’ en ‘Hou DOK overeind’. Een derde motie ‘Gebruik de Enecogelden’ voor tekorten heeft het helaas niet gehaald.

Hart voor Delft is en was het niet eens met alle voorgestelde wijzigingen. Onze fractie heeft geprobeerd om de gepresenteerde bezuinigingsvoorstellen zo pijnloos mogelijk te maken. Helaas is dat niet helemaal gelukt. Toch hebben wij vóór het herstelplan gestemd, omdat twee van onze moties door de gemeenteraad werden aangenomen (motie de Border en motie DOK) en dat in dit herstelplan de burger privé zoveel mogelijk wordt ontzien.

Hart voor Delft heeft in deze vergadering ook twee actuele moties ingediend: motie ‘In elke wijk een wijkcontactpunt voor bewoners’ en de motie ‘ruimte voor terrassen Burgwal noord’. De wethouder heeft toegezegd dat de motie ‘in elke wijk een contactpunt voor bewoners’, in de geest, zoals werd uitgelegd door onze fractievoorzitter Bram Stoop, uit te voeren. Door deze toezegging heeft Hart voor Delft de motie ingetrokken.

En toen bleven er nog maar 13 secondenover om de laatste motie van Hart Voor Delft ‘Ruimte voor terrassen Burgwal noord’te verdedigen. De motie werd ondersteund door een brief van de horecaondernemers aan de Beestenmarkt/Burgwal en ruim 1000 digitale handtekeningen van onze Delftse inwoners. Deze motie werd afgekapt door STIPVVD/D66/Groen Links/PvdA en CU. Kennelijk is de mening van onze inwoners van ondergeschikt belang voor deze partijen.

Deze partijen vinden het belangrijker dat er 60 fietsen geparkeerd kunnen worden op de Burgwal dan deze 3 horecaondernemers uit de bijstand te houden. De reden waarom zij de motie niet ondersteunen was: Er komt een initiatiefvoorstel (wordt eind mei pas behandeld) dat zorgt dat er in de stad kriskras pop-up terrasjes geplaatst kunnen worden voor alle horecaondernemers, die geen terras hebben. Daar zijn deze ondernemers aan de Burgwal niet mee gediend. Zij zitten dan thuis en waarschijnlijk geen geld meer om zelf een terrasje te pikken.

Gelukkig zijn we dan wel gevaccineerd tegen Covid 19, tenminste als het meezit.

Coby de Koning
Hart voor Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.