Simpel initiatief lijkt lastig?

Gilles1In het afgelopen voorjaar heeft de bewonersvereniging van de Jacob Gilleshof een prijs ter waarde van € 5000,– gewonnen bij Fonds 1818. Dit geldbedrag had de vereniging aangevraagd om een jeu de boules baan in hun straat te realiseren. Aan deze prijs is echter een voorwaarde gebonden, namelijk dat dit voornemen op korte termijn gerealiseerd gaat worden. Al geruime tijd is de bewonersvereniging bezig om contact te leggen met de Gemeente Delft om toestemming te vragen voor het gebruik van een stukje grond in hun wijk. Die toestemming is het enige dat zij vragen, want geld om de jeu de boules baan aan te laten leggen, is er.

Aan         : het college van Burgemeester en Wethouders

Delft, 8 oktober 2011

Betreft   : initiatief bewonersvereniging Jacob Gilleshof

Geacht college,

Het beleid van uw college is erop gericht om initiatieven van bewoners in onze stad alle kans te geven. U bevestigt dat nog eens in de Programmabegroting 2012-2015 en wat onze fractie betreft terecht.

In het afgelopen voorjaar heeft de bewonersvereniging van de Jacob Gilleshof een prijs ter waarde van € 5000,– gewonnen bij Fonds 1818. Dit geldbedrag had de vereniging aangevraagd om een jeu de boules baan in hun straat te realiseren. Aan deze prijs is echter een voorwaarde gebonden, namelijk dat dit voornemen op korte termijn gerealiseerd gaat worden. Al geruime tijd is de bewonersvereniging bezig om contact te leggen met de Gemeente Delft om toestemming te vragen voor het gebruik van een stukje grond in hun wijk. Die toestemming is het enige dat zij vragen, want geld om de jeu de boules baan aan te laten leggen, is er.

Omdat het moeilijk bleek contact met de gemeentelijke organisatie te krijgen, heeft onze fractie aan de verantwoordelijke wethouder gevraagd om zich met het verzoek van de bewoners te bemoeien. Dit leek te helpen, want vrij snel na ons verzoek werd door de gemeente contact opgenomen met de bewonersvereniging.

Op 15 september 2011 werd telefonisch een afspraak gemaakt met de bewonersvereniging om langs te komen op maandag 19 september 2011 bij bouw- en woningtoezicht. De bewonersverenging meldde zich op de afgesproken datum, maar niemand bleek iets van een afspraak te weten. Wel heeft de vereniging de tekeningen ingeleverd. Hierna heeft de bewonersverenging  tot op heden niets meer vernomen.  

Wij hebben de volgende vragen.
1.
Hoe moeilijk kan het dan zijn om een initiatief van de bewonersvereniging van de 
Jacob Gilleshof adequaat op te pakken en uit te voeren?
2.
Waarom heeft de bewonersvereniging na 19 september 2011 niets meer vernomen?
3.
Zoals aangegeven, wordt het bedrag ad € 5.000,– door Fonds 1818 alleen uitbetaald 
als realisatie van de jeu de boules baan op korte termijn wordt gerealiseerd. Bent u het met onze fractie eens dat, door de trage afhandeling van het verzoek door de gemeente, dit mogelijk kan leiden tot de situatie dat de bewoners hun gewonnen prijs alsnog mislopen?
4.
Als u dat ook vindt, wanneer kan de bewonersvereniging een definitieve reactie van de gemeente verwachten?

Wij zien de beantwoording op onze vragen met belangstelling tegemoet. Wij gaan ervan uit dat dit initiatief van bewoners conform uw beleid alle kansen zal krijgen.

Met vriendelijke groeten,
namens de fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.