Na bezinning actie!

geweld-copy‘Een week van bezinning’, kopt het AD in op maandag 10 december jl. Dit na aanleiding van het doodschoppen van een grensrechter in Almere. Dat deze geweldsexplosie geen incident betrof maar toevallig op een voetbal -accommodatie plaatsvond, werd dit weekend in het centrum van Delft pijnlijk duidelijk.

Zaterdagavond sprak een 36-jarige Delftse een man aan, die tegen de gevel van haar buren stond te wateren. Hierop werd zij door de man zwaar mishandeld en bewusteloos achtergelaten. Dit voorval leverde slechts een 8-regelig stukje op een binnenpagina van het AD op. Hebben wij met zijn allen dan niets geleerd van alle (media)aandacht voor de verschrikkelijke daad in Almere? Blijkbaar komen we pas in actie(stille tocht, petities etc.) als iemand aan de gevolgen van geweld overlijdt.

De Delftse in kwestie deed precies waar de overheid/maatschappij om vraagt, namelijk iemand aanspreken op hufterig gedrag. Zij verdient dan ook alle steun die de gemeente maar kan bieden.

Ten eerste moet alles worden ingezet om de dader te pakken. Wat ons betreft: maximale inzet politiecapaciteit, een beloning uitloven en alles wat verder denkbaar is. Voor zover ons bekend is de dader een Nederlandse man van 32-45 jaar, 1.80 m, kort blond haar en een wat gezet postuur. Hij droeg een zwart-grijze jas tot op de heupen en een lichte broek . Mogelijk heeft hij bloed aan zijn kleding gehad. 

Daarnaast vindt Stadsbelangen Delft dat deze vrouw en haar familie alle mogelijke hulp aangeboden moet krijgen om dit voorval zo goed en snel mogelijk te verwerken. Vervolgens moet, zo gauw haar gezondheid het toestaat, deze moedige Delftse vrouw haar erkenning krijgen als een voorbeeld voor onze stad. Zij deed precies wat de overheid van onze inwoners vraagt. Wij vinden dat de gemeente Delft hierin haar verantwoordelijkheid moet nemen. 

Stadsbelangen Delft kan zich niet voorstellen dat partijen als (nu nog grootste in Delft) D66, PvdA STIP en Groen Links zich maar blijven verzetten tegen cameratoezicht in onze stad. ‘Een week van bezinning’ moet een vervolg krijgen in ‘een week van actie!’ tegen lieden, die menen zich alles maar te kunnen permitteren. 

Werner Bremer/Aad Meuleman
Stadsbelangen Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.