Digitale bezoekerskaart discutabel

digitaal (450x130)Met de nota parkeerbeleid wil het college de digitale bezoekerskaart invoeren in plaats van de huidige bezoekerskaart. Bewoners met een parkeervergunning mogen maximaal 400 uur per jaar gebruik maken van deze digitale bezoekerskaart. Zodra het bezoek is gearriveerd, moet de bewoner het kenteken van zijn of haar bezoeker digitaal dan wel telefonisch (extra kosten voor de bewoner) aanmelden bij de gemeente. Daar vindt direct registratie plaats en als het bezoek weer weggaat, moet de inwoner zijn bezoek afmelden. Dat moet iemand niet vergeten, want dan loopt de ‘urenmeter’ door. 

Stadsbelangen Delft heeft problemen met de invoering van de digitale bezoekerskaart. In de eerste plaats omdat de gemeente nu wil bepalen hoeveel uur bezoek per jaar een inwoner mag ontvangen. Het voelt als een broodbon, waarvoor mensen in de rij moeten staan. Bij inlevering van een bon, kun je maar één brood krijgen. Dit nog los van de vraag op basis waarvan het aantal uren van 400 is bedacht. Het raakt hier bovendien de vrijheid van mensen.  

Een andere vraag is hoe het zit met de privacy wetgeving. Immers een inwoner levert straks bij de gemeente, met het doorgeven van het kenteken van zijn bezoeker, indirect feitelijk aan wie hem komt bezoeken, op welke dag en hoe laat. Wij kunnen ons niet voorstellen dat de fracties, die tegen bijvoorbeeld cameratoezicht zijn in het kader van privacy, hier zomaar aan voorbij gaan.

Stadsbelangen Delft heeft hier naar gevraagd tijdens de commissievergadering SVR en volgens de wethouder zit het wel goed met de privacy wetgeving in relatie tot de digitale bezoekerskaart. Stadsbelangen Delft heeft twijfels en wil voor de raadsvergadering van april 2013 hierover duidelijkheid hebben. 

Vooralsnog vindt Stadsbelangen Delft de invoering van de digitale bezoekerskaart geen goed idee en zal, als zaken niet worden aangepast of duidelijkheid wordt verkregen, hiermee ook niet akkoord gaan. 

Fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

One comment

  1. L de Gier schreef:

    Het is misschien een beetje laat maar ik wil toch heel graag reageren. Digitaal parkeren is niet iets nieuws volgens mij. Inbellen etc gebeurd ook in Den Haag alleen daar hebben ze heel wat minder uren om te parkeren 400 uur is behoorlijk redelijk.Ik heb meer moeite met het aan en afmelden net als nu met de bezoekerskaart. Eer dat je binnen de bezoekerskaart (nu) en dadelijk het digitaal aanmelden hebt gedaan heb je al een dikke bekeuring onder je ruitenwisser zitten. Wij kregen gisteren om 19.30 visite en de bekeuring werd om 19.30 uitgeschreven.Waarom heeft iemand niet 5 tot 10 minuten de tijd om de bezoekerskaart te halen. Nu moet mijn visite verhaal gaan halen bij de gemeente die het natuurlijk niet ongedaan gaat maken.Ik vind het parkeerbeleid enorm misbruik maken van het parkeren. Mensen met aanhangers staan onbetaald dagen in de straat en er worden bezoekerskaarten gebruikt om dagen zo niet weken door 1 en dezelfde auto die dus geen vergunning aanvragen maar een bezoekerskaart gebruiken ongelimiteerd gebruikt. Volgens mij is dit niet de bedoeling maar daar wordt niet opgelet of ze zeggen dat ze dat niet kunnen controleren of tegenhouden. Maar iemand die binnen een bezoekerskaart gaat halen heeft binnen een minuut een bekeuring. Krom vinden jullie niet. Met vriendelijke groet L de Gier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.