Parkeertarieven Ziekenhuis

parkeer (800x600)Stadsbelangen Delft is van mening, dat mensen die uw ziekenhuis bezoeken, als patiënt of bezoekers van patiënten, door de tarieven die door uw ziekenhuis worden berekend onnodig en onterecht financieel worden benadeeld.


Reinier de Graaf Ziekenhuis
t.a.v. De heer Dr. J. van den Heuvel
Voorzitter Raad van Bestuur
Postbus 5011
2600 GA DELFT


Delft, 6 mei 2013


Betreft: parkeertarieven Reinier de Graaf Ziekenhuis

Geachte heer van den Heuvel,

Graag vragen wij uw aandacht voor de parkeertarieven die worden gehanteerd bij het Reinier de Graaf Ziekenhuis.

Onze fractie vindt dat de tarieven, die door uw ziekenhuis worden berekend, te hoog zijn in vergelijking met andere parkeervoorzieningen in onze stad.

Alleen de eerste 15 minuten is bij uw ziekenhuis gratis. Hierna moeten patiënten en bezoekers € 0,70 voor het eerste halfuur betalen en ook voor het tweede half uur € 0,70 = totaal € 1,40 voor het 1e uur. Voor het tweede uur wordt direct € 1,40 in rekening gebracht.

Als uw tarieven worden vergeleken met andere parkeervoorzieningen in onze stad, dan kunnen bezoekers die gebruik maken van de parkeergarages per 15 minuten afrekenen en kost bijvoorbeeld parkeren in gebied Z (winkelcentrum de Hoven) € 0,40 voor het eerste uur. Zelfs het 2e uur in de parkeergarage in de Hoven is goedkoper dan bij u het geval is, namelijk € 1,00 (bij u € 1,40). Overigens zijn er ziekenhuizen bekend, waar het 1e uur gratis geparkeerd mag worden.

Stadsbelangen Delft is van mening, dat mensen die uw ziekenhuis bezoeken, als patiënt of bezoekers van patiënten, door de tarieven die door uw ziekenhuis worden berekend onnodig en onterecht financieel worden benadeeld. Zeker ook als spreekuren van specialisten, hoe begrijpelijk dat ook kan zijn, vertraging oplopen en patiënten langer moeten wachten.

Wij vragen u dan ook de parkeertariefstelling te herzien en in te regelen dat patiënten en bezoekers in ieder geval per 15 minuten kunnen afrekenen. Graag vernemen wij uw reactie.

Met vriendelijke groeten,
fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.