Arrogantie minister Ter Horst tegenover lokale partijen

Lokale partijen worden al jaren financieel achtergesteld in vergelijking met de lokale partijen die ook landelijk actief zijn. Minister Ter Horst weigert een motie van de Tweede Kamer (17 maart 2005) uit te  voeren, waardoor lokale partijen benadeeld blijven.   

Stadsbelangen ondersteunt de actie van de VPPG. Het wordt tijd dat alle lokale partijen in ons land in actie komen tegen deze onrechtmatige actie van de minister. Kennelijk heeft zij nog niet door  hoeveel lokale partijen en raadsleden actief zijn in ons land. Stadsbelangen zal alle fracties van de Tweede-Kamer schriftelijk  benaderen.   

Als deze minister bij haar weigering blijft, dan past er maar één oplossing voor haar: “OPSTAPPEN!”  Zie verder onderstaand persbericht.   
Fractie Stadsbelangen-Delft   

PERSBERICHT    Purmerend, 8 maart 2008  VPPG Gaat in beroep bij de Minister van BZK tegen de afwijzing  subsidiëring project ‘Samenwerking op niveau’ !  Het bestuur van de Vereniging van Plaatselijke Politieke Groeperingen  (VPPG)  is zeer teleurgesteld in de minister van Binnenlandse Zaken en  Koninkrijksrelaties (BZK) mevrouw Guusje ter Horst.   

Op 15 februari 2008 heeft zij afwijzend beslist op de subsidieaanvrage  van de VPPG. Met het project wil de VPPG regiobijeenkomsten organiseren in het kader van functioneren van raadsleden van lokale politieke partijen  in onze grondwettelijke democratische rechtsstaat.   

De PvdA motie van 17 maart 2005 wordt niet uitgevoerd!  Via de Wet subsidiëring politieke partijen (Wspp) krijgen lokale  afdelingen van politieke landelijke partijen subsidie voor verkiezingscampagnes. Dit is een doorn in het oog van de volksvertegenwoordigers van lokale  politieke partijen. Tijdens het debat over de verhoging van de subsidiegelden voor politieke partijen in maart 2005 heeft de Tweede-Kamer dit onrecht erkend. In een motie heeft de Tweede Kamer de Minister gevraagd  om, vooruitlopend op een nieuwe Wet op de partijfinanciering, de VPPG subsidie te geven. Het is een raadsel waarom de Minister de motie  naast zich neerlegt. Sterker nog, ze rept niet over deze motie in haar  besluit.   

Principieel andere financieringssystematiek voor politieke partijen. De Minister geeft aan dat de stelselwijziging de nodige complicaties met  zich  mee zou brengen, die niet eenvoudig zijn te ondervangen. Het vereist nader onderzoek en overleg met betrokken partners. Ze zegt toe dat de VPPG  daarbij  betrokken wordt. Het bestuur van de VPPG is van mening dat de huidige  onrechtvaardige situatie niet gedoogd mag worden totdat de politieke  partijen in de Tweede Kamer een nieuwe structuur aanvaarden. Het bestuur van de VPPG zal op korte termijn gesprekken gaan voeren met  de fracties in de Tweede Kamer over de uitvoering van de motie.   

Noot voor de redactie:  Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Jasmijn Miete.  Telefoon 0299-436971 en bij geen gehoor 06-53200116. Of via  jasmijnmiete@vppg.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.