Delft serveert!

Aad (640x478)De afgelopen dagen presenteerden ondernemers en horeca zich onder de naam: ‘Delft serveert!’ De organisatie had in het zomerreces de politieke partijen uitgenodigd om hun ‘pitch’ kenbaar te maken aan de hand van een aantal speerpunten. Graag wilden men een reactie horen over onderwerpen als geen lastenverzwaring voor de horeca, de bereikbaarheid, de para commerciële activiteiten en gastvrij Delft. Het CDA, de PvdA, D66, Stadsbelangen Delft en Jos van Koppen van Onafhankelijk Delft, die aangaf op persoonlijke titel te spreken, waren aanwezig en mochten staande op een simpel kistje hun pitch over deze onderwerpen laten horen. 

Stadsbelangen Delft heeft geen toekomstige beloften geserveerd aan het luisterend publiek. Daarvoor is het nu nog te vroeg en bovendien moet je niets beloven wat je niet waar kunt maken.Vrijwel alle partijen zijn bezig met de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Van diverse kanten, onder andere bewoners, cultuur sector, instanties en ondernemers komen diverse signalen en wensen op dit moment binnen. Wel zal Stadsbelangen Delft op basis van deze informatie straks haar verkiezingsprogramma presenteren.   

Aad Meuleman betoogde dat niemand een belofte kan doen over eventuele lastenverlichting. Stadsbelangen Delft zal zeker bezien waar dat kan en of dat ook daadwerkelijk mogelijk is. Het is begrijpelijk dat horecaondernemers hiervoor pleiten, maar datzelfde geldt in feite voor iedereen. Feit is dat de komende raadsperiode nog eens 16 miljoen extra moet worden bezuinigd. De gemeenteraadsverkiezingen zullen vooral in het teken staan van: wat willen we verbeteren, wat willen we handhaven en wat kan minder. Politieke keuzes dus voor iedereen. Niemand kan zich straks permitteren met kadootjes te strooien.

De bereikbaarheid van onze stad is zeker een belangrijk aandachtspunt. Vooral door de vele bouwactiviteiten die op dit moment en in de toekomst plaatsvinden. Denk aan de afsluiting van de Sint Sebastiaansbrug. Het is vooral belangrijk door goede wegbewijzering en communicatie de bewoners en bezoekers te blijven informeren over de bereikbaarheid van onze stad. 

Het is de horeca een doorn in het oog, dat er allerlei feesten worden georganiseerd in gelegenheden, die daarvoor niet zijn bedoeld. Bijvoorbeeld sportkantines. Een probleem dat al jarenlang speelt. Aan de andere kant heeft Delft ook te weinig gelegenheden, waar bijvoorbeeld grote feesten (ca. 1.000 bezoekers) kunnen worden georganiseerd. Het is dan ook niet onlogisch dat sporthallen door organisaties worden afgehuurd. Blijft vooral handhaving bij dit onderwerp een belangrijk aandachtspunt.

Tijdens de inleiding over de diverse onderwerpen werd gepleit voor een klantvriendelijker (gastvrijer) instelling van parkeerwachters. Niet direct een bon schrijven, maar je kunt ook beginnen om iemand eerst te verwijzen naar een plek waar je wel mag parkeren. Het kant nooit kwaad om hiervoor nog eens extra aandacht te vragen. Delft wil tenslotte een gastvrije stad zijn.

Al met al was de eerste ‘Delft serveert’, los van de politieke aanwezigheid, zeker een geslaagd evenement. Complimenten voor de organisatie en voor herhaling vatbaar.

Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.