“Excuuscollege”

In de gemeenteraadsvergadering van 29 november jl. hebben wij  uitgebreid gesproken over de teleurstellende gang van zaken rond de  Evenementencommissie. Stadsbelangen heeft zichvooral verbaast over de “met de mantel der liefde bedekkende” opstelling van de coalitiepartijen in de commissie EMCR als het gaat over de gehanteerde bestuursstijl van  het college in deze kwestie.   

Coalitie of oppositie, wij vinden dat een gemeenteraad zich kritisch moet opstellen tegenover een college dat de suggestie wekt, dat  besturen op basis van het doen van mededelingen acceptabel is. De brief van het college van
7 november jl. verdedigde in feite deze onacceptabele bestuursstijl. In ieder geval heeft de wethouder in de commissie hiervoor, wordt bij dit college zo langzamerhand standaard,  namens het college excuses aangeboden. Wij gaan ervan dat dit  “excuuscollege” de boodschap heeft begrepen.   

Vervelender is dat wij uit de stad signalen horen van organisaties dat zij nog steeds niet weten waar zij aan toe zijn als het gaat om toekenning van hun subsidieaanvraag voor evenementen in 2008. Wij hebben begrepen, dat deze organisaties hierover pas rond 23 december 2007 worden geïnformeerd. Wij vinden dat het een slechte zaak, zeker gezien het feit dat het college in mei 2007 als wist dat er geen bezetting van de  evenementencommissie meer was, dat organisaties nu nog niet weten waar  zij aan toe zijn. Dit had al lang geregeld moeten zijn.   

Zo weet bijvoorbeeld het Bluesfestival, dat in de 3e week van februari wordt gehouden, pas eind december of de aanvraag al dan niet wordt gehonoreerd. (op zo’n korte termijn is het een hele klus voor een  organisatie om een goed evenement te organiseren) Het moment van  toekenning voor subsidies voor evenementen zal wat onze fractie  betreft een belangrijk aandachtspunt zijn bij de behandeling van de nieuwe  evenementennota.   

Wij hebben de wethouder dringend gevraagd de grootst mogelijke spoed te betrachten, het liefst eerder dan 23 december as, om de desbetreffende organisaties te informeren over al dan niet toekenning  van hun aanvraag.    Fractie Stadsbelangen-Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.