Dodenherdenking Jaffa voortaan op 10 mei

vrijheidBij vele Delftse oud verzetstrijders leeft al jarenlang de wens om de  dodenherdenking op Jaffa te verplaatsen naar 10 mei. 
Op 10 mei 1945 werd Delft bevrijd, waarbij vele jonge mannen omkwamen. Jaarlijks worden deze verzetshelden op 4 mei op Jaffa herdacht en de laatste  jaren is deze plechtigheid uitgegroeid tot een waardig eerbetoon aan hen die destijds hun leven gaven voor onze vrijheid.   

Toch menen de oud verzetstrijders dat deze plechtigheid op 10 mei hoort  plaats te vinden. In het verleden werd dit ook altijd gedaan, maar de gemeente  heeft jaren geleden besloten de Delftse dodenherdenking te combineren met de Nationale dodenherdenking op 4 mei.   

Stadsbelangen kan zich de wens en de gevoelens van de oud verzetstrijders  voorstellen en heeft daarom het college verzocht te willen nadenken om  de Delftse dodenherdenking op Jaffa vanaf 2008 te houden op 10 mei. Wij wachten het antwoord van het college af. Fractie Stadsbelangen-Delf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.