Bezwaar huurverhoging Vestia

Of er inderdaad sprake is van prettig wonen en er samen iets moois van maken, is de vraag. Onze fractie ontving vandaag een brief van een bewoner, die bezwaar heeft gemaakt tegen de aangekondigde huurverhoging. Ter informatie en met toestemming publiceren wij de brief van deze bewoner. Naam en adres zijn bij onze fractie bekend.
Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

Delft, 12 juni 2014

Geachte heer, mevrouw, 

Bij deze wijs ik het voorstel om de huur te verhogen van mijn woning, die ik huur van Vestia af en maak ik bezwaar tegen een huurverhoging.

De reden hiervoor is dat Vestia geen zichtbare of merkbare extra diensten levert voor deze verhoging. Al jaren zie ik de service qua onderhoud sterk teruglopen. Het mag geen geld kosten. Aan de achterkant van de door mij gehuurde woning bijvoorbeeld is houtrot gaande. Keer op keer is een stukje hout vervangen. In één keer de gehele houtwerk vervangen was en is goedkoper. Korte termijnpolitiek. Ik weet van enkele Delftenaren dat zij na twee op één volgende jaren nu vijftig(!) Euro per maand netto meer betalen dan twee jaar terug. Dat is veel geld.

Daarnaast vind ik dat de rekening van het gestunt en het falen van Vestia te makkelijk bij de huurder gelegd wordt, zoals in ‘Nieuws van Vestia’ van mei 2014 wordt uitgelegd. Dit zegt ook Gerard Erents, voormalig interim-bestuurder bij Vestia in de parlementaire enquête van deze week. Zie http://www.nu.nl/economie/3800446/vestia-directeur-werd-nooit-tegengesproken.html .

Ik vraag mij af hoe het mogelijk is dat de door mij gehuurde woning bij aanvang van de huurovereenkomst in 1989 min of meer algemeen bezit was, het was immers Centraal Beheer destijds, en in een later stadium feitelijk als een speelbal in de handen van één man is gekomen welke vandaag toegegeven heeft in de parlementaire enquête commissie geen flauw benul te hebben hoe het allemaal zo gekomen is. Wat ik wel weet is dat deze man een voor zichzelf en anderen in zijn directe omgeving een salaris van een kleine half miljoen bij elkaar wist te harken en volledig incompetent bleek te zijn zoals hij zelf bekend of erkend. Dat betekend feitelijk dat ik voor het bijna failliet van Vestia aan allerlei spielerij en groot verdienerij mee betaald heb. Daarna, nu dus, mag ik opnieuw meedoen met meebetalen aan het opruimen van de puinhopen.

Om deze redenen wijs ik de voorgestelde huurverhoging dan ook af met als reden dat er enerzijds niets voor terug gedaan wordt, en anderzijds het ontstane gat in de begroting van Vestia verhaald dient te worden op de verantwoordelijken hiervoor en niet bij de huurders.

Ik wil u er nog opmerkzaam op maken dat Vestia in de eerder genoemde ‘Nieuws van Vestia’ van mei jl. zoals het lijkt in een soort slachtofferrol kruipt. Volledig ongepast mijns inziens. Dat Vestia het financieel moeilijk heeft daar twijfel ik niet aan. Maar ik weet ook dat Vestia naar haar huurders toe geen genade kent in financieel moeilijkere perioden. Van huurverlaging of een maand over slaan is dan ook geen sprake. In het ergste geval volgt een uitzetting welke in enkel malen in mijn omgeving heb zien gebeuren.

Als laatste wil ik nog opmerken dat ik inmiddels al vijfentwintig jaar ‘mijn’ woning van Vestia huur. Bloemen zijn er niet meer bij heb ik vandaag begrepen, alsmede een maand de huur over slaan bij wijze van cadeautje. Het lijkt mij dat ik inmiddels de woning al afbetaald heb nu na deze periode. Ook om deze reden zie ik geen reden om de huur te verhogen.

In afwachting van uw inhoudelijke reactie,
met vriendelijke groeten,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.