Traditie in Delft doorbreken?

reveilleMet verbazing de reactie van Bureau Binnenstad gelezen over de reveille tijdens Koningsdag. Van de traditionele reveille op Koningsdag blijf je na 116 jaar af. Op zo’n feestelijke dag hoort de traditie van de reveille in stand te blijven.

Delft verkeert in financieel zwaar weer, maar dergelijke festiviteiten als de reveille op Koningsdag moet met een beetje participatie wil gewoon worden geregeld. Dat mag toch niet hangen op kosten voor een vergunning of enkele dranghekken? Waar blijft het Ondernemersfonds? Hoe zit het met de medewerking  van de gemeente?

De korpsen en majorettes zijn bereid belangeloos op te treden en met vrijwilligers te regelen dat alles in goede banen wordt geleid. Los van deze feestelijke dag is het voor hen ook een mogelijkheid om zich in onze stad te kunnen presenteren tijdens de reveille.Reclame voor de amateur kunst beoefening. Al jaren gewaardeerd door  vele toeschouwers.

Reden voor onze fractie hierover vragen te stellen aan het college van Burgemeester en Wethouders.

Aan                       : het college van Burgemeester en Wethouders

Delft, 24 februari 2015

Betreft                 : reveille Koningsdag

Geacht college,

Ons bereiken berichten dat de traditionele reveille op Koningsdag, na 116 jaar, dit jaar niet gehouden zal worden. Nadat de deelnemende muziekkorpsen en majorettes vorig jaar belangeloos hun medewerking hebben verleend, blijkt nu dat zij zelf kosten moeten maken (vergunning voor het evenement, dranghekken en andere zaken) om een reveille te mogen houden.

Wij verbazen ons over het feit dat de gemeente Delft op deze landelijke feestdag en als Oranjestad kennelijk onvoldoende dan wel geen waarde meer hecht aan deze traditionele reveille. Los van deze landelijke feestdag geeft het de Delftse muziekkorpsen en majorettes de gelegenheid zich te presenteren voor onze inwoners. De reveille  trekt al vroeg mensen naar de binnenstad, wat vervolgens ook in economisch opzicht voordeel oplevert voor ondernemers in de binnenstad.

Daarnaast zijn de muziekkorpsen en majorettes bereid met vrijwilligers de organisatie van dit evenement in goede banen te leiden. Hiermee invulling gevend aan de gewenste participatiesamenleving. Mooier kan niet.

Wij willen zo spoedig mogelijk antwoord hebben op onderstaande vragen.

1. Bent u bereid uw medewerking te verlenen om ervoor te zorgen dat de traditionele reveille op Koningsdag doorgang kan vinden? Zo nee, waarom niet?

2. Zo ja, dan verzoeken wij u zo snel mogelijk de benodigde vergunning voor dit evenement te verlenen, zodra deze door de initiatiefnemers wordt aangevraagd. Bent u daartoe bereid? Zo nee, waarom niet?

3. Indien u vraag 2. Met ja beantwoordt, dan verzoeken wij u daarnaast in overleg te treden met de initiatiefnemers, zodat de organisatie voor de reveille op een goede manier kan worden georganiseerd en kan verlopen. Graag uw reactie hierop.

 

Wij zien de beantwoording van onze vragen met belangstelling tegemoet.

 

Met vriendelijke groet,
Fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

3 comments

 1. R.Nieuwpoort schreef:

  Wat mij verbaasd dat er op deze dag een vergunning af gegeven moet worden om te mogen spelen.

 2. tineke schreef:

  al 116 jaar en nu afschaffen nee!!!!!!
  moet traditie blijven in delft de prinsen stad van nederland !!!

 3. Eveline schreef:

  Een belachelijk idee van “Bureau Binnenstad Delft”, waarvan ik sinds kort weet dat het niet een bureau van de Gemeente Delft is. Waarom die misleidende naam? Veel mensen denken dat het organisatiebureau bij de Gemeente Delft hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.