Brief aan lijsttrekkers

De Provinciale Statenverkiezingen zijn extra belangrijk voor de inwoners van onze stad. Wat kunnen onze inwoners van uw partij verwachten na de Provinciale Statenverkiezingen als het gaat om financiële steun?

Floor Vermeulen  – VVD
Ron Hillebrand – PvdA
Henk de Vree – PVV
Adri Bom-Lemstra – CDA
Geertjan Wenneker- D66
Chris Schaapman – CU
Huri Sahin – Groen Links
Bart Vermeulen – SP
Servaas Stoop – SGP
John Struijlaard – 50 plus
Carla van Viegen – PvdD
Kees Schrama  – Verenigde Lokale Partijen Zuid Holland
Hilbrand Nawijn – NL Lokaal
Kim Winkelaar – Libertarische Partij
Tjitske Kroon – Vrijzinnige partij
Jan Romijn  – partij Jezus Leeft

Delft, 26 februari 2015

Betreft: Provinciale Statenverkiezingen 18 maart 2015 provincie Zuid Holland

Beste lijsstrekkers,

Op 18 maart 2015 doet uw partij in Zuid Holland mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. Deze verkiezingen zijn niet alleen belangrijk voor de Provincie Zuid Holland, maar zeker ook voor onze stad Delft.

Zoals u bekend, is Delft financieel in zwaar weer beland. Hiervoor zijn diverse oorzaken aan te wijzen, maar ook de Provincie Zuid Holland heeft hierin haar aandeel gehad. Denk onder andere aan de gang van zaken rond de Sint Sebastiaansbrug, het Spoorviaduct en tramlijn 19. De Provincie Zuid Holland houdt momenteel preventief toezicht over de financiële gang van zaken in onze stad.

De Provinciale Statenverkiezingen zijn daarom extra belangrijk voor de inwoners van onze stad. Wat kunnen inwoners van uw partij verwachten na de Provinciale Statenverkiezingen als het gaat om financiële steun. Wij willen als lokale partij onze inwoners voor 18 maart 2015 van een stemadvies voorzien.

Daarom vragen wij u ons uiterlijk voor 11 maart 2015 te laten weten hoe uw partij concreet aan Delft invulling wil geven om onze stad financieel te ondersteunen. U kunt uw reactie sturen naar: ameul@ziggo.nl.

Wij zien uw reactie met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groeten,
fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman fractievoorzitter

One comment

 1. Kim Winkelaar schreef:

  Aangezien u deze brief op uw website plaats, chapeau daarvoor, zal ik ons antwoord daar dan ook bij plaatsen.

  Geachte heer Meuleman,

  Hartelijk dank voor uw e-mail, het doet mij deugd dat u ook aan de kleinere partijen zoals de Libertarische Partij denkt.

  Helaas ga ik misschien niet de leukste boodschap hebben, maar ik ben er van overtuigd dat eerlijkheid op de lange termijn altijd beter is dan meewaaien met welke wind dan ook. Wij profileren ons dan ook nadrukkelijk als ‘de partij zonder vriendjes’.

  Uit uw e-mail begrijp ik dat Delft ernstige financiële problemen heeft, en dat u hoopt en verwacht dat de provincie de stad daarmee helpt. Aan de samenstelling van de gemeenteraad en het college is duidelijk te zien dat de bevolking van Delft overwegend op linkse partijen stemt. Dan ligt financieel wanbeleid altijd op de loer, en dat is dus exact wat Delft heeft gekregen. Wat dat betreft is ons standpunt dat wie zijn billen brandt ook op de blaren moet zitten.

  Als Delftenaren massaal stemmen vóór wanbeleid, bewust of onbewust, dan zie ik zo één twee drie geen enkele reden om inwoners van andere gemeenten in de provincie voor die foute keuzes op te laten draaien.

  De provincie heeft namelijk geen geld, zij moet haar geld afpakken van de bevolking, en dat is exact waar de Libertarische Partij tegen ageert. Elke Euro die de overheid niet uitgeeft hoeft zij immers ook niet af te pakken van de bevolking.

  Wij staan voor individuele vrijheid én verantwoordelijkheid. Ieder dient vrij te zijn in het maken van de eigen keuzes, maar dient dan ook zelf de verantwoordelijkheid te dragen voor de gevolgen van die keuzes.

  Mocht het zo zijn dat de financiële problemen aantoonbaar veroorzaakt zijn door wanbeleid, vriendjespolitiek of fraude dan zijn wij van mening dat de betreffende bestuurders hoofdelijk aansprakelijk dienen te worden gesteld.

  Wellicht is dit niet exact het antwoord waarop u had gehoopt, het is wel exact waar de Libertarische Partij voor staat: openheid, transparantie en eerlijke politiek, waarbij niemand bevoordeeld wordt ten koste van anderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.