Kinderboerderij Tanthof moet blijven

Tijdens de commissievergadering RVW bleek dat sluiting van de Kinderboerderij in het Tanthof geen optie is. Er is daarvoor geen draagvlak. Niet bij de meeste fracties in de raad en vooral niet bij de bewoners in het Tanthof. Zij overhandigden een petitie aan de wethouder.

Het idee om de Kinderboerderij om te vormen naar een dierenweide heeft geen draagvlak. Bovendien riep het voornemen om de locatie voor de toekomst als ontwikkellocatie aan te merken veel vragen op. Tijdens een eerdere behandeling van dit onderwerp in de commissie had de wethouder beloofd voor 1 juli 2015 met alternatieve plannen te komen. Het enige alternatief waar de wethouder mee kwam, was het omvormen naar een dierenweide.

Voor Stadsbelangen Delft is dat onvoldoende. Zeker gezien de inbreng van diverse insprekers, die allerlei interessante voorstellen deden om de Kinderboerderij en de waterspeeltuin open te houden. Het is duidelijk dat voor het huidige voorstel van het college geen draagvlak is bij een groot deel van de raad. Bijzonder was weer de inbreng van STIP. Probleemloos volgen zij als makke schapen alle voorstellen vanuit het college. En ook nu weer. Geen enkele bereidheid mee te denken om tot een oplossing te komen.

Het CDA kondigde een motie aan, die wij zeker mee willen indienen. Ook andere partijen sloten zich hierbij aan. Het huidige voorstel gaat het zeker niet halen, tenzij de meeste coalitiepartijen voor de raadsvergadering van 2 juli 2015 terugkomen op hun inbreng van gisterenavond. Afwachten maar.

Fractie Stadsbelangen Delft
Werner Bremer/Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.