Aad Bonthuis overleden

‘Denk niet over wat Delft voor jou betekent, maar wat jij voor Delft kan betekenen’
Aad_Bonthuis

Bedroefd hebben bestuur en fractie van de politieke groepering Stadsbelangen Delft kennis genomen van het overlijden van ons erelid Aad Bonthuis. Aad heeft zich vanaf 1985 als één van de oprichters van onze groepering, als raadslid, als wethouder en als penningmeester van het bestuur gedurende vele jaren ingezet voor de lokale politiek en vooral voor de inwoners van onze mooie stad, zoals Aad dat altijd zei.

Aad maakte van 1976 tot december 1985 deel uit van de Delftse fractie van de PvdA. Hierna heeft hij, samen met Cock van der Pot, Stadsbelangen Delft opgericht om als eerste Delftse lokale partij invulling te geven aan de lokale politiek. In de bijna 30 jaar dat Stadsbelangen Delft bestaat, is Aad altijd een prominent lid geweest van onze partij en was hij nog steeds een drijvende kracht als bestuurslid.

Wij herdenken Aad als iemand met een duidelijke visie op zowel de lokale- als landelijke politiek en iemand die geen blad voor de mond nam. Ondanks zijn gezondheid bleef hij zich inzetten voor onze politieke partij.

Met het overlijden van Aad Bonthuis verliest de lokale politiek een zeer markant persoon. Wij zullen nog vaak terugdenken aan de tijd dat Aad het woord had tijdens gemeenteraadsvergaderingen en andere bijeenkomsten. Altijd duidelijk en recht voor zijn raap.

Wij zijn Aad zeer erkentelijk voor zijn betrokkenheid bij onze stad en haar inwoners en bedanken hem voor zijn inzet. Het belangrijke werk in het belang van Delft zetten wij voort. Wij wensen Mary, Leen en zijn naaste familie sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Politieke groepering Stadsbelangen Delft

Hans Haakman – Voorzitter bestuur
Aad Meuleman – Fractievoorzitter

13 comments

 1. Willem Guijt schreef:

  In Aad verliezen wij een man die soms sterk aanwezig was maar met een klein hartje. Hoe mooi waren de tijden in het Jongenshuis tijdens zijn wethouderschap. Hij keek uit om bij mijn afscheid te zijn maar mag dit helaas niet meer meemaken. Dat hij moge ruste in vrede.

 2. Mary en Leen Schoolenberg schreef:

  Dank je wel, mooi verhaal, zoals hij zich profileerde

 3. Willy Wijnmaalen schreef:

  Ben erg verdrietig. Voor altijd in mijn hart.

 4. Marcel Koelewijn schreef:

  Via Facebook ontving ik gisteren het bericht van het overlijden van Aad. Ik herinner mij Aad als een positief, gedreven mens met compassie en aandacht voor mensen, zowel in de Delftse politiek als met carnaval. Ik wens familie, vrienden en kennissen veel sterkte in deze moeilijke tijd.

 5. Chris Mooiweer schreef:

  Het is al enige jaren geleden dat ik Aad voor het laatst tegenkwam, maar hij was een van die markante mensen die je nooit vergeet. Recht voor z’n raap, met hart voor de stad en hart voor de inwoners. Veel sterkte gewenst voor zijn familie en partijgenoten.

 6. Ruud Galjé schreef:

  Aad dank je wel dat ik je heb mogen leren kennen. Ik zal je altijd blijven herinneren als een man die altijd in was voor een dolletje, zichzelf was en altijd een luisterend oor had. Met Aad gaat ook een stukje Delft verloren. Rus zacht gozer.

 7. Emmy en Rinus Poortvliet schreef:

  Gecondoleerd met het verlies van Aad. Ik wens de nabestaanden veel sterkte en kracht toe om dit verlies te verwerken.

 8. Wim van den berg schreef:

  Gecondoleerd met het verlies voor mij was Aad een markante persoonlijkheid een liefhebber van lekker eten jarenlang een klant van mij geweest toen ik nog slager was

 9. Pieter Domburg schreef:

  Ik wens alle nabestaanden heel veel sterkte en kracht om dit onherstelbare verlies te dragen. Als collega van zijn vader bij de Kamer van Koophandel heb ik Aad vele jaren geleden leren kennen als een innemend en betrokken mens.Sinds kort hadden we via Facebook weer contact en daarom komt zijn totaal onverwachte heengaan als een schok aan.
  Aad, rust zacht vriend.

 10. Rolf Clason schreef:

  Een man met een groot hart, soms ook met een grote mond, altijd op de bres voor de gewone Delftenaar. Een ware sociaal-democraat van formaat, uit een rood nest. We hebben tegenover elkaar gestaan, maar ook zij aan zij. Ik zal hem niet vergeten.

 11. paula schreef:

  Aad heeft ons 37 jaar geleden getrouwd.Als aandenken kregen we een bootje,aanleiding was een grapje van onze touwkaart.

 12. Manita Koop schreef:

  Aad Bonthuis was iemand met een enorm gevoel voor de stad en de mensen. Hij was als Stadsbelangenvoorman zeer prettig om mee samen te werken. Je wist wat je aan hem had, hij was recht voor zijn raap en met zijn humor zorgde hij voor goede verhoudingen. Hij gaf kleur aan de Gemeenteraad en daarmee aan Delft.

 13. Leonie Zweekhorst schreef:

  Stadsbelangen en Delft verliest met het heengaan van Aad Bonthuis een zeer betrokken Delftenaar. De herinneringen aan Aad, zijn leven en zijn activiteiten ondersteunen zijn erelidmaatschap van “zijn partij”l
  Leeonie
  Mederaadslid PvdA van Aad 1994-1998.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.