Willy Wijnmaalen krijgt Koninklijke Onderscheiding

IMG_1834[1]Ons erelid Willy Wijnmaalen – van Leenen werd vandaag tijdens lintjesregen verrast met een Koninklijke Onderscheiding en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Een verdiend eerbetoon aan een bijzondere vrouw die zich gedurende vele jaren heeft ingezet voor haar wijk, de vrouwenraad en mantelzorg. Sinds 1987 was ze secretaris van de politieke groepering Stadsbelangen Delft. Daarnaast was ze gedurende verschillende perioden gemeenteraadslid, commissielid en fractiesecretaris.

In de periode 1980-1990 was mevrouw Wijnmaalen – van Leenen als penningmeester en secretaris actief betrokken bij de voormalige Oranjebuurtvereniging Ons Doel in Delft. Vanaf 1980 was ze twintig jaar lang vrijwilliger bij de voormalige Delftse Vrouwenraad, onder andere in de rol van bestuurslid en secretaris, en organiseerde jarenlang politieke scholingscursussen voor vrouwen.

Sinds 1995 is ze twintig jaar vrijwilliger en achtereenvolgens bestuurslid en secretaris geweest van de Regionale Mantelzorg Organisatie Westland Oostland. Daarnaast heeft ze die hele periode ook secretariaatswerkzaamheden verricht. In de periode 2008–2010 is ze daarnaast als vrijwilliger actief geweest bij de Landelijke vereniging voor Mantelzorg en Vrijwilligerszorg. Ze was namens de Regionale Mantelzorg Organisatie Delft Westland Oostland lid van de ledenraad van Mezzo, de landelijke vereniging die de belangen behartigt van eenieder die onbetaald zorgt voor een ander; ook daar verrichtte ze secretariaatswerkzaamheden.

De politieke groepering Stadsbelangen Delft feliciteert Willy met deze terechte onderscheiding!

Politieke groepering Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

3 comments

 1. Bram schreef:

  Willy gefeliciteerd,, is dik verdient.

  Bram Stoop

 2. Caty van Velzen schreef:

  Lieve Willy. Wat heb jij dit verdiend zeg. Hartelijk gefeliciteerd. Liefs Caty van Velzen

 3. Silvia Brehm schreef:

  Willy van harte gefeliciteerd.

  Liefs, Silvia Brehm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.