Delft: Bewoners worden genegeerd.

Onze fractie ontving een bericht van een bewoner die woont aan het voormalig terrein Marlot. Op korte termijn wordt gestart met de bouw van 48 woningen op dat terrein. Vanmorgen kwam deze bewoner er bij toeval achter dat Heembouw op dinsdag 4 april 2017 een tweehoog bouwcontainer gaat plaatsen precies achter zijn tuin. Deze container blijft zeker een jaar daar staan.

Deze bewoner heeft met de afdeling bouw- en woningtoezicht gebeld, maar behalve begrip kon men niets voor hem en zijn buren doen. Niet alleen deze bewoner, maar ook zijn buren werden hiermee onaangenaam geconfronteerd. Ook bij het callcenter van de gemeente was begrip, maar niet bij Heembouw en ook niet bij de aannemer. Die gaat de bouwkeet 8 x 4 meter en tweehoog gewoon plaatsen.

Bovenstaand bericht was voor onze fractie aanleiding via een spoed e-mailbericht vandaag deze kwestie onder de aandacht te brengen van de betreffende wethouder. Wij willen graag voor as dinsdag weten, waarom hierover geen overleg met de bewoners heeft plaatsgevonden. Ook willen we weten of de aannemer een dergelijke bouwkeet zo maar mag plaatsen zonder een vergunning en zonder overleg met de bewoners.

In ieder geval is een dergelijke handelswijze voor onze fractie onacceptabel. Zo ga je niet met onze inwoners om. Onze fractie hoopt dat het plaatsen van de bouwkeet vooralsnog niet doorgaat. Eerst willen wij duidelijkheid over deze situatie. Mochten wij voor dinsdag geen reactie ontvangen, dan zullen wij deze kwestie aan de orde stellen tijdens de rondvraag in de commissie RV van 4 april 2017.

Fractie Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.