Concours hippique Hooikade/Engelsestraat Delft

De werkzaamheden in het Spoorzonegebied zorgen regelmatig voor tijdelijke noodzakelijke omleidingen. Dat vraagt natuurlijk om medewerking van de voetganger/fietser. Maar soms vraag je je af welk creatief brein deze omleidingen bedenkt. Uit bijgaande foto’s blijkt, dat de bedenker van de ‘logische’ oplossing van de verkeersgebruiker verwacht concours hippique te gaan spelen.
 

De Engelsestraat blijkt afgesloten te zijn en lopende mensen komende uit of die naar de binnenstad of station gaan, kunnen er met heel veel moeite door. Mensen met bijvoorbeeld een rolstoel niet. Niet zo gek dat er in de buurt veel onbegrip is voor de ‘gekozen oplossing’.

Hetzelfde is overigens het geval bij het van Markenplein, waar een ‘slimme’ bedenker bedacht heeft een stoeprand te plaatsen zodat verkeer op de Ruijs de Beerenbrouckstraat richting DSM niet meer linksaf kan slaan naar het van Markenplein. Hierdoor moet het verkeer nu bij Albert Heijn de hele wijk door in plaats van simpel links afslaan bij het van Markenplein.

Wordt het niet eens tijd dat bedenkers kiezen voor logische oplossingen en dan vooral vanuit de gedachte van de verkeersgebruiker zelf?

Stadsbelangen Delft
Aad Meuleman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.