Stadsbelangen Delft steunt ondernemers!

Dat kenniseconomie belangrijk is voor onze stad, is zeker waar. Maar er is meer dan alleen kenniseconomie. De ondernemers in het Midden en Klein Bedrijf zijn eveneens belangrijk en zorgen ook voor werkgelegenheid in onze stad. Het zorgen voor banen is een belangrijke oplossing om armoede te bestrijden. Een belangrijk speerpunt van Stadsbelangen Delft. Iedereen een kans geven om mee te doen. Daarom ondersteunen wij ook kleine ondernemers waar mogelijk.

Pleun van Kluswijs op de Wateringsevest wordt al tijden geplaagd door de ontwikkeling in het Spoorzonegebied. Onvoldoende omleidingsborden naar de Wateringsevest kosten hem klanten. Hetzelfde geldt voor het stukje Kampveld waar ook bedrijven en een gezondheidscentrum gevestigd zijn.

De Wateringsevest is omgedoopt naar een fietsstraat, waar auto’s te gast zijn. Op zichzelf niets mis mee, ware het niet dat in de Noord-Zuid richting niet linksaf de fietsstraat in gereden kan worden en men pas ter hoogte van de Binnenwatersloot kan keren. De keermogelijkheid bij de Phoenixgarage bestaat ook niet meer. Vrachtwagens langer dan 12m zijn niet meer toegestaan, dus leveranciers met een trailer kunnen er niet meer komen.

Er is wel een laad/losplaats voor de deur gecreëerd, maar helaas kunnen klanten van Kluswijs rekenen op een hele vette bekeuring als zij deze gebruiken om de winkel te bezoeken.

Pleun zou liever zien dat deze gewijzigd wordt naar 4 parkeerplaatsen voor klanten (max 1 uur) of eventueel betaald parkeren tijdens winkelopeningstijden. Veel parkeermogelijkheden zijn hier verdwenen ten opzichte van de oude situatie. Het ingestelde parkeerverbod lijkt nogal inconsequent te zijn. Soms ma t/m za en soms ma t/m vr langs het hele Spoorzonegebied.

Is de gemeente bezig om weer een ondernemer de binnenstad uit te drukken of is hier een voor alle partijen acceptabel oplossing mogelijk? Dit laatste moet toch mogelijk zijn. Stadsbelangen Delft komt dus ook op voor kleine ondernemers.

Stadsbelangen Delft
Kees van Leeuwen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.