Daarom Stadsbelangen Delft, lijst 9!

Stadsbelangen Delft is vanaf 1986 de stabiele lokale stadspartij in de gemeenteraad. Kritisch, constructief en op inhoud behartigt Stadsbelangen Delft in commissies en gemeenteraad de belangen van onze inwoners en onze ondernemers. Dat is het podium om dat te doen. Niet door weg te blijven en alleen maar buiten commissies en raad te roepen.

Onze inwoners en ondernemers moeten in een volgend college nadrukkelijker het podium krijgen. Er is nog veel werk te doen in onze stad. Wij willen af van het kenmerk dat Delft de duurste stad van Nederland is. Wij willen meer aandacht voor het ouderenbeleid en een financieel gezond beleid. Geen geld uitgeven dat er niet is. Daarom wordt het tijd dat Stadsbelangen Delft als stadspartij deel gaat uitmaken van een nieuwe coalitie.

Hierbij vinden wij dat politiek en ambtelijke organisatie dienstbaar moeten zijn aan hun inwoners en ondernemers. De gemeente dient zaken in gang te zetten, te organiseren en te faciliteren in dat proces.

Dit betekent in de praktijk dat onze inwoners en ondernemers ‘de stad gaan maken’ en dat de gemeente hierbij helpt. Of het nu gaat om nieuwbouw van woningen, transformatie of renovatie van woningen, het verfraaien van de omgeving, het mooier en toegankelijker maken van horeca- of winkelgebieden of het ondersteunen van en een beter vestigingsklimaat creëren voor de maakindustrie (loodgieter, timmerman, robotindustrie etc.), de gemeente kent haar rol, maar ook de inwoners en ondernemers moeten hun rol hierin herkennen en erkennen.

Hetzelfde geldt voor sport, ouderenbeleid, onderwijs, duurzaamheid, bereikbaarheid of het schoon en veilig houden van onze stad. ‘U vraagt en wij draaien’, maar dat betekent niet dat alles kan wat iedereen wil. Maar leg uit waarom wel en waarom niet. Tegelijkertijd mag de gemeente ook iedereen, die woon, leeft, sport en werkt in Delft, aanspreken op die grote verantwoordelijkheid. Die dragen wij met elkaar voor onze mooie stad.

Iedereen, van welk ras of seksuele geaardheid dan ook, hoog opgeleid of niet, politicus of ambtenaar, inwoner of ondernemer, samen pakken we onze verantwoordelijkheid om van deze fantastische stad voor iedereen een nog betere stad te maken. Waar iedereen zich welkom voelt en ook alle ruimte krijgt om te integreren in onze samenleving, maar niet vrijblijvend.

 Dat willen wij voor Delft met een fantastisch team onder aanvoering van lijsttrekker Bram Stoop gaan wij voor u aan de slag! Uw stem daarbij is belangrijk! Daarom vragen wij uw steun op
21 maart 2019. Lijst 9. Dat is: Het beste voor Delft!
Voor meer informatie: www.stadsbelangendelft.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.