Lokale partijen waarschuwen college

Het is weer het oude liedje! Het college en de coalitiepartijen gaan weer vrolijk door met miljoenen uitgeven. De lessen uit het verleden zijn alweer vergeten. Het zijn vrijwel dezelfde coalitiepartijen (D66, Groen Links, PvdA, STIP en de VVD) die destijds mede verantwoordelijk waren voor de financiële crisis in onze stad.

De tekorten lopen weer op en de stadsschuld neemt toe. De extra financiële bijdrage die aan onze inwoners werd gevraagd tijdens de financiële crisis, waardoor de OZB-bijdrage extreem hoog werd, wordt niet teruggegeven. Dat lijkt op legale diefstal. Weliswaar kondigt het college met ‘trots’ aan dat de lasten niet omhoog gaan, maar de lasten gaan ook niet omlaag, waardoor Delft één van de duurste steden van Nederland blijft.

Ook nu wordt Begroting sluitend gemaakt door reserves aan te spreken. Men kan wel stellen dat reserves daarvoor bedoeld zijn, maar als je steeds uit reserves put, dan raken deze uiteindelijk ook op.

Het is dan ook volkomen terecht dat de lokale partijen Onafhankelijk Delft en Stadsbelangen Delft het college waarschuwen om geen onverantwoorde uitgaven te doen en beter op onze centen te passen. En zoals het spreekwoord zegt: ‘Een gewaarschuwd mens telt voor twee!’

Fractie Stadsbelangen Delft
Bram Stoop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.