Macht misbruiken is dictatuur!

In de Delftse politiek wordt hoog van de toren geblazen als het gaat om onze vrijwilligers en al het goede werk wat ze doen. Je moet vrijwilligers koesteren en terecht! Overal zijn ze te vinden in het welzijnswerk, de zorg, op scholen en kinderopvang. Zo ook bij het jaarlijkse Sinterklaasfeest in Delft. Dit feest wordt al vele jaren georganiseerd door de Stichting Sinterklaas Delft onder leiding van Herman Weijers met hulp van een grote groep door ons zeer gewaardeerde vrijwilligers.

De Zwarte Piet discussie, die al enkele jaren aan de gang is, speelt ook in Delft en nu ook de Delftse politiek, waar de Delftse dictators Van Groen Links, STIP en D66, daar lijkt het op, hun macht willen misbruiken in plaats van samen te werken om deze kwestie naar ieders tevredenheid, voor zover mogelijk, netjes op te lossen. Je kunt niet voorbijgaan aan mensen die zich storen aan de figuur van Zwarte Piet, maar zeker ook niet aan de mensen, nog steeds fors in aantal, die geen enkel probleem hebben met onze Hollandse traditie en de figuur van Zwarte Piet nooit als racistisch hebben gezien, hebben nagestreefd of hebben bedoeld. Integendeel!

Afgesproken was dat de figuur van Zwarte Piet stapsgewijs plaats zou maken voor de Roetveeg Piet of wat voor kleur deze Piet in de toekomst ook zou krijgen. We hebben het hier over een kinderfeest! Juist in deze tijd waar we in een Corona crisis zitten en waar we weten dat de intocht dit jaar niet door gaat, vinden Groen Links, STIP en D66 dat Zwarte Piet per direct weg moet. Dreigementen dat de subsidie wordt gestopt als de Stichting niet doet wat deze partijen willen, ruikt naar dictatuur en is een klap in het gezicht van de vele vrijwilligers die aan dit kinderfeest belangeloos meedoen. Stadsbelangen Delft is geschokt door deze manier van handelen. Het voorgenomen dreigement van deze partijen leidt ertoe dat mensen in onze stad tegenover elkaar komen te staan. Dat is slecht voor Delft.

Onder aanvoering van Groen Links Delft en in hun kielzog STIP en D66 spelen deze partijen nu hoog spel en hebben het onderwerp op de agenda van het Delfts Kwartiertje gezet voor de commissievergadering van aanstaande donderdag. En dat terwijl de Stichting Sinterklaas Delft al heeft aangekondigd dat men binnen twee jaar geen Zwarte Pieten meer heeft bij de intocht van Sinterklaas. Overigens waren in de afgelopen jaren al aanmerkelijk minder Zwarte Pieten aanwezig bij de Delftse intocht.

Groen Links, een partij die een bewonderaar is van een woordkunstenaar die oproept tot geweld en ook nog eens pleit voor geen noodzakelijke medische zorg voor mensen boven een bepaalde leeftijd, D66 die hun eigen leef model aan anderen gedwongen wil opleggen en STIP die zich beter zou moeten inzetten om studenten te bewegen vooral de Corona maatregelen na te komen in onze stad willen met alle ‘geweld’ hun macht misbruiken bij dit gevoelige onderwerp in plaats van samenwerken. Wederom zijn deze partijen bestuurlijk verantwoordelijk voor een miljoenen tekort in de gemeente begroting, net als enkele jaren geleden. Daar zouden deze partijen zich vooral druk om moeten maken.

Stadsbelangen Delft is tegen het feit dat politiek zich in de Zwarte Piet discussie mengt en vindt dat we dit aan de organisatie, die het organiseert, moeten overlaten. Deze organisatie is daar prima toe in staat. Op deze manier onze gewaardeerde vrijwilligers afserveren gaat ons veel te ver en is ook helemaal niet nodig. Dit is politiek bedrijven vanuit macht, waar nu misbruik van wordt gemaakt. ‘Goed dat je vrijwilliger voor ons bent geweest, maar je moet wel doen wat wij willen.’ Dat is waar deze mensen het mee moeten doen met dank aan Groen Links, D66 en STIP.

Het duurt nog even tot de gemeenteraadsverkiezingen in 2022, maar het wordt hoog tijd dat het blok van Groen Links, D66, STIP en PvdA, die sinds 1998 de macht in onze stad in handen heeft, doorbroken gaat worden. En dat gaat ook gebeuren, want Delft verdient veel beter!

Bram Stoop
Stadsbelangen Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.