Groen Links slecht voor onze stad

Het is inmiddels wel duidelijk geworden, dat onder aanvoering van Groen Links in het college van Delft bewust is gekozen om een niet sluitende begroting te presenteren, terwijl dit wel mogelijk was. Zowel Groen Links wethouder Brandligt als Groen Links fractievoorzitter van Vliet hebben dat na de Begrotingsbehandeling ruiterlijk toegegeven. De Delftse Begroting werd in het licht van de landelijke verkiezingen richting overheid uitgespeeld over de rug van onze Delftse inwoners.

Zowel de wethouder als de fractievoorzitter van Groen Links wisten vooraf dat de Provincie preventief toezicht zou gaan toepassen. Maar eerst werd in december 2020 nog even, voordat preventief toezicht inging per 1 januari 2021, na de Begrotingsbehandeling nog even 6 miljoen euro voor een ‘Groen Links speeltje’ er doorheen gejast .

Het is ongelofelijk dat de niet sluitende Begroting werd ondersteund door alle coalitiepartijen, en zelfs door de oppositiepartijen het CDA en de ChristenUnie. De coalitiepartijen hebben overigens nog meer noten op hun zang, namelijk een miljoenen investering Prinsenhof.

Dat heel veel ondernemers en inwoners het in deze Coronatijd financieel moeilijk hebben, daar hebben de coalitiepartijen en vooral Groen Links geen boodschap aan. Sterker nog, door het bewust kiezen voor een niet sluitende Begroting met als gevolg preventief toezicht, betekent dit dat onze inwoners en ondernemers het straks boven op de Corona effecten het financieel nog lastiger krijgen. Hoewel wethouder Brandligt in september 2020 nog meldde dat er geen bezuinigingen dan wel lastenverhogingen zouden komen, wordt dit nu toch een feit. Geloofwaardig bestuur/wethouder?

En dat terwijl Delft miljoenen Eneco gelden op haar rekening heeft staan. De oubollige regel dat je individuele meevallers niet mag gebruiken om structurele tegenvallers op te lossen, gaat hier niet op. Corona is een uitzonderlijke situatie en dan moet je ook het lef hebben om een uitzondering op de hoofdregel te durven maken. Onze inwoners en ondernemers verdienen dat!

In ieder geval is de conclusie dat Groen Links slecht is voor onze stad evenals
de Groen Links wethouder Brandligt die niet in staat is om een fatsoenlijk financieel beleid te voeren en adequaat op de financiële huishouding van Delft te passen. Hoog tijd dat hij en Groen Links uit het college verdwijnen.

Bram Stoop
Stadsbelangen Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.