Nachtburgemeester noodzakelijk?

Kan Delft een Nachtburgemeester gebruiken? Delft heeft geen nachtleven zoals in Rotterdam wel het geval is. Delft is ‘s nachts geen bruisende stad en je moet je afvragen  of je dat ook van Delft wilt maken. Tenslotte heb je ook rekening te houden met bewoners. Stadsbelangen heeft er geen probleem mee als een Nachtburgemeester wordt benoemd, maar als zo’n functie in het leven wordt geroepen omdat daar behoefte aan is, moet deze functie wel meerwaarde hebben voor de stad.

Het moet iemand zijn die herkenbaar is als Nachtburgemeester en de creativiteit van anderen, die nu van alles organiseren in de stad, niet in de  weg staan. Aan een dergelijke functie moet zeker geen kosten verbonden zijn en als dat wel het geval is niet voor rekening van de gemeente.

Het moet vooral een symbolische functie zijn. Daarnaast kan hij of zij ondernemers in het nachtleven dichter bij elkaar brengen, vragen beantwoorden  over zaken die komen kijken bij diverse festiviteiten. Een beetje tussenpersoon voor de bewoners, ondernemers en gemeente zonder te veel gedoe. Het moet iemand zijn die creatief is, grenzen opzoekt, geinige projecten kan starten en deze ook tot uitvoering en resultaat kan brengen en het moet vooral een bekend laagdrempelig persoon zijn. Iemand die je kunt benaderen met de vraag: ‘‘wat vindt de Nachtburgemeester ervan?’

Wij zijn benieuwd naar de diverse reacties.

Fractie Stadsbelangen Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.